onsdag, december 30, 2015

En liten Martha

Oj då, det bor allt en liten Martha i mej ändå. Igår slog jag nämligen knut på mej själv och tillverkade tunnbröd (rieska) av jullådsresterna (potatis-, morot- och pyttelite kålrot-). Receptet finns på finska hos Valio. Det gick fort och var lätt som en plätt.

Så nu har jag varit superduktig och inte kastat bort julmatsresterna. En pytteliten utmaning kvarstår dock. Sonen hämtade hem 10 kilo kornmjöl istället för en liten påse. Så vad ska jag nu göra? Hur får jag den mängden mjöl att gå åt?

Idag har jag varit iväg på födelsedagsutflykt med svägerskan. Far i huset fungerade som chaufför. Vi shoppade loss i Megamyynti Areena i Orimattila. Jag strosade på lite halvslött, för jag skulle minsann inget ha. Hur det nu kom sig fastnade en hel del i nyporna. Men endast nyttiga saker, tro inget annat. Ja, och så fyndade jag en födelsedagspresent till lillsyrran, som fyller år om några veckor. Bra att vara ute i god tid, inte sant?

Från Orimattila åkte vi vidare till Juustoportti i Mäntsälä. Där intog vi en något sen , men god lunch. Och förstås handlade vi ost. Och nu var det min tur att inte kunna bestämma sig. Fanns tre goda mögelostar. Ååååh, varför tog jag inte en bit av alla tre?

Sedan åkte vi hem via bageriet Lähimmäinen. Och svägerskan var nöjd med sin födelsedagspresent. Ja, alla tre var vi ju nöjda med utflyktsdagen. Det är alltid bra att lite lufta på sig, inte bara sitta hemma och sticka.

Inga kommentarer: