måndag, oktober 03, 2016

Ljuvliga dagar

Så var det måndag igen och ljuvliga veckoslutsdagar har seglat förbi. Dagar att hämta glädje och styrka från.

I lördags var vi iväg på födelsedagskalas till Ekenäs. Även om färden inte direkt är sprittande i vår slutkörda andra bil, där växlarna inte alltid vill gå i. En bil som jag vägrar köra, så alltså, nej jag har INTE mist körkortet trots att jag låter mej skjutsas hit och dit! :) Nej, jag kör enbart med kvinnlig list och hoppas på att far i huset ska tröttna på kuskandet av sin käring och fort som sjutton lösa mitt billösa tillstånd. Men det kanske är att hoppas på för mycket. I morgon är det redan två veckor sedan bilen tvärstannade på motorvägen... Nåja, tröst i bedrövelsen är att nästa vecka kommer jag väl att klara mej någorlunda bra utan bil och utan att någon behöver köra mej förrän jag sedan skall hem tillbaka från flygplatsen. Ja, alltså i lördag skall jag förstås till busstationen för att hoppa på flygbussen.

Men alltså, i lördags var nästan alla Ekholmska barn samlade i Ekenäs för att fira unga fruns födelsedag. Det var trevligt att ses, västnylänningarna har vi inte träffat på flera månader så det var ju på tiden. Och ni skulle ha sett vilka fina godsaker, som dukades upp.

Jättegod smörgåstårta som födelsedagsbarnets mamma hade gjort. Och omtänksamt nog lite plockepinn för dem som inte vågade smaka på den fina skinktårtan.

Goda rabarberbitar och smältande delikata chokomuffins.

Och som pricken på i:et, en så vacker och god tårta med fina rosor i olika rosa nyanser. Bakad av födelsedagsbarnet självt. Vi trodde alla att hon hade beställt den från något bageri. Muffinsen och rabarberbitarna hade hon också bakat själv.
Tack för ett fint kalas!


Tiden gick fort, alltför fort. Innan vi åkte hem kröp det fram att den nästäldsta hade haft verklig tur på marknaden i Ekenäs.
Han vann en riktigt stor chokladplatta! Två kilo choko! En riktig turgubbe! Det kröp också fram att han i somras vann två stora kassar med ätbart från Taffel, chips osv. i ett liknande lotteri på Borgbacken. Ni vet ett sånt där som man ska dra i rätta snören. Ja, alltså, jag tror att det var ett sådant de talade om. Jag har inte dubbelcheckat. Han har faktiskt en gång tidigare också vunnit lika mycket choklad. Tänka sig!

Igår vet ni träffade jag Tilda, livslevande, stekandes potatisgröt på vedspisen i Wårkulla i Andersby. Det var riktigt roligt att träffa henne och hinna prata några ord över gröttallriken. Ack, vad gott det är med potatisgröt. Ute på hembygdsgården bjöds det på höutade (hötade) potäter (potatis). Det gick också att köpa grillad korv, men den hoppade jag över. Grilla korv kan jag göra hemma, men det övriga är sådana delikatesser, som jag enbart får en gång per år, ifall nu inte mamma förbarmar sig och kokar potatisgröt.
Jag träffade massor av trevliga människor igår och hann få en hel del pratstunder. Det är roligt att träffas på riktigt. Facebook i all ära, men det riktiga livet vinner.

Jag förde två höutade potäter åt min mamma och stod nästan i dörröppningen för att inte smitta ned henne med hosta och snor. Min mamma är som ni vet världens snällaste. Hon hade bakat åt oss.

Kolla vilket mastodont jättejästbröd vi fick! Ni kan jämföra med lilla Läkerolasken. Supergott. Halva lade jag i frysen så att karlarna skall ha nånting att äta nästa vecka då jag befinner mej utomlands.
Tack mamma!

Idag har jag haft en någorlunda lugn jobbdag med trevliga kursdeltagare. Nu borde jag ännu skriva protokoll, men timmen är sen och det blir en lång dag i grannstaden imorgon. Så nu får jag allt lov att säga gonatt och börja packa morgondagens jobbväska.

Inga kommentarer: