söndag, februari 12, 2017

Belöning

Vill ni se en idiot? En riktigt tvättäkta idiot? Ja, i såna fall välkommen hit! Kanske inte precis ikväll mera för jag misstänker att jag snart kommer att stupa i säng. Men imorgon på eftermiddagen något tag borde jag vara hemma igen efter jobbet i grannkommunen.

Vet ni vad jag har gjort? Jo, jag har varit vaken hela natten!!! Inte sovit en blund. Och då har jag inte ens varit ute och festat, åh nej, jag låg nog helt snällt i min säng. Och nej, jag har inga problem med sömnen, däremot med böcker, som slukar mej med hull och hår! Så i natt läste jag ända till klockan fem i morse! Det är ju helt enkelt inte klokt. Jag tror bestämt att jag ska skylla på far i huset, som låg på soffan och hostade och hostade, skulle han ha varit i sovrummet med mej hade jag ju blivit tvungen att släcka lampan mycket, mycket tidigare.
Dessutom var det han som hämtade boken Niceville åt mej. Han hade fyndat den för 50 cent från Återvinningscentralen i grannstaden. Jag läser så långsamt och tänkte liksom att jag skulle klara av att komma till slutet i natt. Men icke, så jag fortsatte läsandet i sängen i morse och steg inte upp förrän närmare klockan 11. Huuu, då hade halva lediga dagen försvunnit redan och jag som planerade att göra både det ena och det andra. Nu hann jag endast med det andra! :)

Igår försvann min lediga dag också på ett sätt, som jag inte är särskilt förtjust i! Jag var helt enkelt tvungen att åka in till stan och handla! Finns det nåt värre? Näääe, inte då. Min plan var helt enkelt att sitta och sticka, sticka, sticka hela dagen. Men se nej, när får jag göra som jag vill? Kylskåpet var helt tomt och det enda far i huset skaffade hem via minstingen var en liter mjölk! Suck!

Förutom att jag är en tvättäkta idiot, så är jag också en självplågare av stora mått. Vet ni vad jag gjorde? Jo, jag började med att besöka Tokmanni och där gick jag förstås raka vägen till garnhyllan! Jag klappade på lite garn i början av hyllan och stegade sedan längs med hela garnhyllan till andra ändan, där jag igen klappade lite på garn. Men jag skulle ju inte ha garn, så jag gick faktiskt tomhänt från den hyllan! Ja, ni läste rätt, helt tomhänt. Tänk så mycket jag sparade nu!

När jag sedan gick i mataffären tyckte jag att jag varit så superduper duktig att jag allt kunde få en belöning. Och nej, det blev inte godis, inte heller Aura blåmögelost, utan...

... Allers A-korsord. Det har jag redan hunnit fylla i. Några luckor återstår. Att det sedan dessutom råkar finnas stickmönster i tidningen kan ju inte jag rå för eller hur? :)

Och inte nog med det...

... ifall inte A-korsordet skulle räcka tillräckligt länge, så var det ju bäst att förse mej med en hel krysstidning till! :)

Tyvärr var jag en aningens råddig i huvudet, så jag glömde nästan alla ingredienser jag behöver till chokladkakan, som jag tänkte servera på jobbet i onsdag. Det är nämligen min mötestur då. Det blir alltså att åka iväg till stan och handla imorgon igen. Suck! Eventuellt skulle jag kunna strunta i kakan och baka mockarutor istället. Hmmm...

Inga kommentarer: