fredag, februari 03, 2017

En låda

Idag bjöd arbetsgivaren på lunch efter vårt möte. Supergod mat på Sakura och härlig avslutning på arbetsveckan. Det är sådant jag uppskattar och som får mej att anstränga mej lite extra fast jag har lovat mej själv med verkligt sträng röst att hålla mycket låg profil och inte åta mej så mycket extra grejer.

- Varifrån fick du riktigt din flunssa, frågade far i huset igår med en något kraxig röst.
- Vet inte.
- Men nån måste ju ha smittat ner dej.
- Ja, eller något, svarade jag bekymmerslöst.
Jag träffar långt över 70 olika människor inom loppet av en vecka. Ska jag gå och fråga alla om de har influensa? Ja och sedan förbjuda dem att vara i min närhet? 
Nej, icke då. Tänk redan hur mycket bacillusker det finns på dörrhandtag, kundkärrans handtag i affären, fjärrkontroller, tangentbord, möss, styrplattor osv... 
- Bah, ska man bli sjuk, så blir man, sa min mamma.

- Nu har du smittat ner mej, sa far i huset anklagande idag då jag kom hem från jobbet. Han hostade och hostade och snöt sig.
- Nä, icke. Jag har inte pussat dej, inte kramat dej och du har ju sovit på soffan, så hur skulle jag ha kunnat smitta ner dej, frågade jag högst oskyldigt.
Antagligen borde far i huset ha desinficerat alla fjärrkontroller, bordsytor osv. Och sedan förstås tvättat händerna precis hela tiden för att undvika smitta. Men det är ju svårt, verkligt svårt för ibland har vi ju faktiskt befunnit oss ganska nära varandra ändå! :)
Nå, det finns ju hostmedicin i kylskåpet, som han fritt får pröva. Min hulda moder trodde dock att det nu skulle vara dags för en annan sorts hostmeducin. Nu borde det vara en för torrhosta istället för slemlösande. Håhåjaaa, hur många olika flaskor ska man riktigt ha?

Vi fick förresten inte enbart en ask till julklapp förra året. Vi fick också en låda, box eller korg.
Den är hopfällbar och riktigt praktisk. Och visst ser det väl ut som om den skulle vara gjord för mina stickningar, inte sant? Här kan ju mina ofärdiga projekt få vänta på sin tur. Far i huset har väl ingen som helst användning för den här, eller hur?

När vi fick lådan innehöll den bastugrejer, som den där bastutvålen på bilden. En stor och en liten handduk på man och förstås choklad.

Schhh, säg inget, men jag har fortfarande en låda med choklad kvar sedan julen... kan vara bra att ha...men det bör nog kollas när bäst före datumet är, så att vi hinner njuta av det goda medan det ännu är kurant!

Inga kommentarer: