torsdag, februari 14, 2019

Vändagsstrut

Det var inte endast tulpaner jag fick i vår västra grannstad i tisdags. Nej, jag fick också en vändagsstrut! Och jo, jo, jag vet att det heter Alla Hjärtans dag i Sverige, men jag föredrar finlandismen Vändagen! Då kan man inbegripa alla sina nära och kära den här dagen och behöver inte hålla sig enbart till sin karl!

Först idag packade jag upp den spännande struten!

Inuti fanns hjärtkarameller, som jag delade med morfar i huset. Förstås hann jag få i mej ett och annat hjärta mer, men... ja, tanken var i varje fall god och det är väl den som räknas? 
Tack snälla G för att du kom ihåg mej och gladde mej så här på Vändagen!

Idag på förmiddagen har jag igen agerat sockerbagare.

Det är nu tredje plåten med mockarutor som jag har bakat. Tror ni att det här räcker för 20 personer? Eller ska jag baka en plåt till i morgon?
Visste ni förresten att den också kallas för Kramforskaka? Nä, inte jag heller förrän jag idag råkade få syn på ett kaffekalas i TV där de åt just Kramforskaka! Och tänk, så bakade jag en! Men jag kallar nog mina för mockarutor fortfarande.

Apropå karlar, idag när jag var på jobbet, så klampade det i trapporna och bankade på dörren:
- Vart är Inge, frågade en andfådd karlröst.
- Är hon här? Jag måste få träffa Inge...

Oj, oj, värst vad efterfrågad jag var! Gissa vad vi gjorde med karlen?
Joo, vi laddade ner appen Whatsapp på hans nya telefon. Sedan testade vi den och nu kan han skicka foton på sin fina fiskefångst till sina fiskarvänner. Bra va?

Hoppas att ni alla har haft en riktigt fin Vändag. Varma vändagskramar till er alla!

Inga kommentarer: