söndag, september 08, 2019

Delikat äppelkaka

Idag har här varit fullt hus och det har varit så trevligt, som det bara kan bli. Här var två kusiner och vi tittade på gamla foton på våra förfäder från min farmors sida. Ett litet släktträd lyckades jag knåpa ihop igår kväll, så vi visste vem farmors mor och far var, samt hennes farföräldrar. En hel del frågetecken finns det dock beträffande hennes äldre syster, så någon borde nog forska vidare, men vem? Foton från förr skulle också vara bra att ha och på sittande rumpa bestämde jag mej ganska omgående att börja skanna in gamla foton och noggrant namnge dem. En liten sen-aspekt kommer tyvärr med i bilden, för det behövs tid, säkert massor av tid. Först gäller det att hitta alla foton och sen...

Också dottern med två döttrar kom på besök, liksom den nästyngsta sonen. I bästa sällskap avnjöt vi alltså riktigt god lätt lunch bestående av fisk, potatis från eget land, sallad med diverse tillbehör, ostar, bröd osv. Och sen vet ni, sedan var det dags för efterrätten och det blev inget mindre än Päron med after eight! En god och enkel klassiker från 1970-talet. Till den hade vi vaniljglass och till den delikata äppelkakan hade vi lättvispad grädde. Mums!

Det finns inte mycket kvar av kakan här nu i kväll!

Tack till alla som var med och hjälpte till så det blev en fin och trevlig söndag. Dubbelmorfar är nu duktig och fyller och tömmer diskmaskinen på löpande band.

Önskar er alla en riktigt fin start på den nya veckan!

2 kommentarer:

Hoffmans Design sa...

Kommer direkt.HAHAHA

Inge sa...

Välkommen! Men det är tyvärr försent. Äppelkakan är uppäten! Ou, nou!