fredag, september 06, 2019

Te och sympati

- Nu ska du nog sluta, sa dubbelmorfar för en dryg timme sedan och kokade tevatten.
- Jo, jo, jag har endast två dior kvar nu.
- Dior? Behöver du overheadapparaten?
- Nej, nej, jag menar slides.
- Vad pratar du nu riktigt om?
- Nå, den där presentationen som jag ska ha i måndag.
- Nä, nu fattar jag ingenting, ska du sitta här på fredag kväll och göra sånt?
- Ja, när skulle jag annars hinna få den klar?

Jobb, jobb och åter jobb liksom. Och helt plötsligt ser det ut som om de flesta av mina kurser faktiskt kommer igång. Åhå, åhå. Det är ju bra, fast det kan bli lite körigt då jag planerade lite timmar över. Fick idag reda på att den kursen jag trodde hade endast en anmäld hade hela åtta stycken på anmälningslistan. Ooooo, hjälp!

Idag har det handlat om utveckling på jobbet. Rätt många osäkerhetsfaktorer och saker, som ännu ligger i luften gör det lite vanskligt. Men det blir nog bra, ska ni se. Huvudsaken är att jag får undervisa.
På lunchen vandrade vi iväg till Osteria Locale. Superduper gott och så mysigt och fint inrett. till lunchpizzan fick man fredagen till ära ett glas prosecco! Det ni. Första gången som jag äter där och hoppeligen inte sista.

Efter jobbet väntade jag på busstationen för att möta en kär och välkommen gäst. Vi tog oss till ett av stadens caféer, nämligen Café Favorit. Där intog vi te och scones.
Jag valde ett nytt te som heter Yellow Dragon. Fruktigt, uppfriskande och gott. Man blir lite bortblandad då man får snusa i den stora teburken när man ska välja sitt te. Jag hade stor lust att köpa hem av det där teet, men jag lät bli, för jag har ganska många olika påsar här redan, så kanske nästa gång?

Minns ni den där reklamen där Pepe Willberg sjöng om Teetä ja sympatiaa, alltså te och sympati? Det var på 1980-talet. Ni hittar den i det här Youtube-inlägget vid tiden1:04. Oj, oj, det var tider det.
Och visst var det te och sympati här ikväll då dubbelmorfar såg till att jag fick mitt kvällste.

Efter vår testund i stan körde jag iväg till busstationen igen. Den här gången för att möta äldsta sonen. Vi var iväg och handlade för vårt kylskåp gapade oroväckande tomt!

Det här kohäftet kunde jag inte låta bli! Det är så prima! Behöver jag ett häfte? Njaa, nääe, kanske inte, men... kon var ju så ensam där i den där lådan med blandade skolsaker, så jag måste ju ta hand om det arma djuret. Hjälps inte!

Iväg en sväng till min hulda moder. Hon bjöd på knackkorvssoppa. Tack för det.

Idag har jag fått många gåvor igen, bland annat mitt favoritgodis. Stort TACK för alla fina gåvor!

Vet ni vad dubbelmorfar har gjort? Jo, han har städat. Skrubbat alla stolar i köket, skurat bakom spisen och skurat alla golvplattor i hallen och köket med särskilt gnuggande i alla fogar. Jösses vilken energi. Jag baxnar. Tur att jag fick vara på jobb idag.

Och nu ska jag endast skicka iväg en e-post ännu och så i säng. Det är tidig väckning igen imorgon.

Inga kommentarer: