torsdag, juni 06, 2024

Sommarträff på Kapellet

Idag har jag varit iväg till stan, närmare bestämt till Kapellet. Där var det sommarträff för Nya Östis medarbetare. Det var trevligt att träffas. Vi ser ju annars inte varandra, utan var och en jobbar enskilt för sig hemifrån. Inget dyrt redaktionsutrymme har hyrts för tidningens räkning. Vi skulle parvis idea hur vi skulle skriva nyheten om den nya stadsdirektören. Det var härligt att bolla idéer med en annan skribent. Det är det jag saknar mest när jag sitter ensam hemma och kämpar med en text.
Förr kunde jag alltid ringa till min hulda mor då jag kört fast och säga: "Ge mig ett ord". Det gjorde hon och då kom jag vidare. Jag har försökt fråga bisin min, men då får jag till svar: "Du vet nog bäst själv." Nä, det gör jag inte, för jag har kört fast.

Tidningen bjöd på en salt eller söt bit. Jag valde igen Skagensmörgås, som fick bli min lunch idag också. Riktigt gott och mättande. Här är röran serverad på en skärgårdslimpskiva.

Jag fick också nytt presskort, som nu gäller till 2026. Mitt gamla kort gick ut förra året. Nu skulle jag då behöva få lite energi att orka ta mej an uppdrag och börja skriva. För tillfället njuter jag allra, allra mest av den totala friheten i att ha en tom kalender och vara ledig med stort L.

Jag hann knappt hem sent på eftermiddagen från stan, innan jag var iväg igen. En ostmacka hann jag få i mej och sen till östra grannstaden med bisin min. Den här gången handlade han i Risto Rämä.
– Här finns ingenting för dig så du behöver inte komma in, sa bisin min då han steg ut ur bilen.
Nähä, inte då och riktigt bra att jag inte behövde tränga mej in i de där manliga sfärerna.

Från Risto åkte vi till Puuilo, så bisin min kunde köpa presenningar och andra viktiga saker. Han tvingade mej att gå förbi garnhyllan och blev riktigt nervös då jag klappade lite grann på mjuka sköna nystan. Men nej, jag hade ingen lust att öka på mitt garnlager.

Hem kom vi via Sale i Broby, Pyttis, för lite glass kunde vi gott unna oss.

Önskar er alla en riktigt fin fredag.


Inga kommentarer: