lördag, december 18, 2010

Mardröm

I morse vaknade jag före halvsex alldeles skakig ur en dröm. Mitt garnlager hade svällt ut till 120 kilo! Hurra, fantastiskt skulle kanske vara den rätta reaktionen? I synnerhet som allt det ulliga gulliga var snyggt sorterat i härliga hyllor i ett stort ljust och rymligt rum. Vem skulle inte vilja ha sådana möjligheter, istället för de där plastlådorna som lite vilset seglar omkring lite varstans?

MEN, men... det fanns för mycket att välja på. Jag drabbades av stickkramp. Visste absolut inte vad jag skulle börja med eller vilket garn jag skulle välja. Kan det bli värre?

Jo, det kunde det ju förstås, eftersom förnuftets röst trängde sig fram mellan drömsjoken. Hur skulle jag hinna sticka upp 120 kilo? Jag fick sådan skrämselhicka att min sömn förstördes och jag var tvungen att gå upp ett varv och lugna ner mig innan jag återvände till min varma sköna säng. :)

Och hur lång tid skulle det då ta för mig att sticka 120 kilo? Om jag ser till de senaste två årens garnåtgång på runt fem kilo/år, så vänta nu.... 24 år.... Milda makter, ni förstår att kallsvetten rann. :)
Måste nog ge mor min helt rätt och hela tiden rabbla: "inte mera garn, inte mera garn, inte mera garn..."

Förra söndagen gick det dock på tok och de här två nystanen hoppade i kärran.
Visserligen är det här ju riktigt sådana där bra-att-ha-nystan, men de borde redan ha varit uppstickade (eller heter det slutstickade?) för att hinna med i julklappssäcken. Suck.

Väl bäst att jag helt och hållet struntar i kaoset i dag och sätter mig ner och bara stickar och stickar och stickar... :)

14 kommentarer:

4U2 sa...

Visst kan det bli för mycket av det goda ibland.

Iréne JB sa...

Ja, 120kg garn. Det var i mesta laget :) Har precis börjat skriva in mina garner i en "databas" så att jag slipper titta i korgar när jag vill veta vad jag har. nu ska jag så småningom kunna öppna en fil på datorn för att se vad jag har. Har hittills sorterat in 1100g. Lite mer finns det, kanske 500g till. Men det är fortfarande så att om jag ska göra något större än en mössa måste jag komplettera.
Lycka till med julklappsstickingarna. Har själv börjat på en igår.

Inge sa...

Håller helt med om att 120 kg är för mycket. Hur stort lager man ska ha går ju att diskutera. Själv har jag gjort som du Iréne och gjort en tabell (register) i excel över mina garner. Just för att hitta dem och bättre kunna planera kommande projekt. Det är trist att behöva leta genom alla plastlådor för ett litet nystans skull.
Har från i våras, när det var galet billigt i garnaffären, påsar med 500 gram garn och med det kan man ju nog åstadkomma en hel del, vilket jag redan gjorde i somras och har fortsatt med nu under hösten.
Alla restgarner har jag inte fört in. Lite spänning i livet måste man ju ändå få ha. :)
Och julklappsstickningarna får bli till vårens födelsedagspresenter om jag inte hinner bli färdig i tid. Ingen fara alltså. Stickandet måste få vara lustfyllt...

Bettan sa...

Vlken mardrömm... jag hade nog oxå blivit kallsvettig ...isynnerhet om det skulle vara färdigt till jul, med så få dagar kvar. Och det vill till att man VET vad som ska stickas. Lycka till med dina julklappar. Och "ta bara dom bästa drömmarna" så kanske du slipper vakna med hjärtat på fel ställe. Kram sytanten

mary-ann sa...

gud vilken underbar dröm :)) hoppas du hadde många fina,dyra garner i ditt lager då :p

Inge sa...

Tack! Tänker bara ta vara på det bästa och inte stressa. Undrar om drömmen har nåt dolt budskap? Hmm...

Inge sa...

Mary-Ann -> Ja, det hade jag ju, men det var alltså en dröm :)

Carina sa...

Drömmar kan var de mest underliga minsann. Själv vaknade jag svetttig av en mardröm i morse o var helt förstörd en stund innan det gick ur kroppen. 120 kg garn...ja du en internetbutik hade nästan behövts ;*)

tilda sa...

Ja nog kan du då drömma hemskt:D Om drömmen blir verklighet kan du ju vänligen öppna garnbutik, bekanta får förstås liiite rabatt...Jag borde nog inventera mitt laber. Vågar inte ens giss hur mycket jag har..

Inge sa...

Carina o Tilda -> Nej, men vad smarta ni är. Hur kom jag inte på det där själv? Då hade det ju varit en ljuvlig dröm istället för en hemsk. Far i huset påstår dock att om jag skulle ha ett sånt garnlager och affär skulle jag ändå inte kunna sälja ett endaste nystan. Vad tror ni han menar med det? :)

4U2 sa...

Titta gärna in till mig!

Inge sa...

Åh, det kan inte vara sant. Tänk att jag vann. Tusen, tusen tack.

Anna sa...

hahaha vilken rolig dröm :D :D :D

Inge sa...

Ja, tur att det inte handlade om blod, yxor eller motorsågar, eller något annat lika hemskt. :)