måndag, december 27, 2010

Oj, Oj, Oj

Julfrid har det varit här på bloggen, vilket kanske märkts? Har helt enkelt inte haft tid för inlägg. Nu vill jag då för det första önska er alla en god fortsättning. Snart blir det ju helg igen. Jag hoppas innerligt att ni har haft en skön och fin jul. Veckoslutet var ju kort och intensivt.
För det andra vill jag tacka för alla trevliga kommentarer i mitt förra inlägg. Härligt med kommentarer för då orkar jag ju skriva lite till! :) 

Och nu raskt över till det som har varit. På självaste dopparedan (visst är det så dagen före julafton kallas i Sverige?) fick jag min vinst av 4U2. Härliga grejer, som jag inte alls är säker på att jag vet hur jag skall våga använda. Måste kanske gå kurs? :)
Dopparedagen var för övrigt bakdag här i huset. Ett måste eftersom det plötsligt fanns tre liter vassla att göra något med. Jag kokade alltså en bondost (äggost eller hemost, vad den nu heter i er landsända). Råddade sedan ihop en deg på två liter, som nästyngsta sonen till alla tur tog sig an, medan jag bakade tårtbotten. Själv hade jag nog aldrig orkat knåda det här...
Men han med armmuskler knådade ihop det hela och visst var det en vacker syn efter jäsningen.
Sedan blev det både semlor och bröd, här lite huller om buller. Gräddat och ogräddat.
Lägg märke till det härliga bakbordet. Utan det skulle vi nog stå oss slätt här i huset. Själv hade jag inlett torsdagen med att baka jultårtor av färdig bladdeg.

Minns ni mitt bord?
Så här snyggt blev det efter lite röjning. :)
Däremot fylldes skrivbordet ganska snabbt igen. Den här gången tröstar jag mig dock med att det mesta kommer att vara uppätet och borta senast tjugondag knut. :)
Julen är alltså förbi och det är rätt skönt. Redan på juldagen kliade det i fingrarna att få göra nåt annat än städa, baka och diska. Hör och häpna, jag satte upp en strumpstickning. :) Skall återkomma med bild i ett senare skede. Två julklappar har jag lyckats tappa bort totalt utan att hitta dem. Misstänker att de dyker upp till midsommar. Om jag ids städa då vill säga. :)
Svärsonen och dottern gillade sina hemstickade sockor, som de fick i julklapp, och det var ju bra. Borde kanske ha stickat flera par för att ge bort?

2 kommentarer:

Anelias hantverk sa...

Oj vilket stort bakprojekt men sån tur du har med en son som gillar det! Grattis till fin vinst!
God fortsättning!

Inge sa...

Tack!
Ja, utan sonen hade nog en del av vasslan garanterat fått åka ut oanvänd. Nu kunde jag ju vara riktigt huslig när vi var två bagare.