torsdag, december 02, 2010

Ännu en mässa

I lördags susade jag iväg till huvudstan för där pågick ELMA- och hantverksmässan. Uj, uj, jag skulle ju inte... Men jag hade ett uppdrag att utföra så det var ju bara att offra sig, eller hur?
Det mesta gick snabbt och behändigt, om man bortser från att min stackars plåtlåda fick parkeras på nästan två kilometers avstånd från ingången. Och vinden blåste kall genom märg och ben. Stressade föräldrar drog iväg med barn som protesterade i högan sky eller skallrade tänder så det lät som mopedknatter.

Mässor är mässor och mycket trevligt och intressant fanns det att se på. Tyvärr ringde min mammas ord i öronen: "Du behöver inte mera garn, du behöver inte mera garn, du behöver inte mera garn.... "
Idiotiskt nog fick det mig att helt strunta i Rose Mohair-nystanen för 1,50 euro/50 g på Novitas avdelning.
Och stönande tråna hos LankaMaailma, som hade åtminstone två stora korgar fulla med härliga garner för samma 1,50 euro/nystan. IIIK! Jag får ännu knip i magen bara jag tänker på det...

Men jag var ståndaktig som en tennsoldat. Hoppas mamma blir nöjd nu? :)
Fast ingalunda kunde jag nu komma tomhänt hem från Helsingfors. Hur skulle det ha sett ut? Jag hade fått skämmas ögonen ur mig.
En så här vacker påse med Ellus kontaktuppgifter måste jag ju bara ha. Och inte kunde jag ju tigga till mig en tom påse heller, så det var nog inte helt fel med lite engelskt tweedgarn. Det är ju bara 375 gram och kan användas till... hmm...ja till....
Eh, det får nog tiden utvisa.
Men en riktigt trevlig idé för julpåsar. Nu ska jag bege mig iväg på jakt efter bruna påsar och så tova lite trevliga grejer och förse påsarna med paketkort. Men vad sjutton skall jag lägga i dem när inget har blivit färdigt stickat?


Sedan gick det tyvärr så tokigt att jag föll för hans bruna varma ögon och vips hade jag blivit ägare till de här tre nystanen med alpackagarn från Peru. Det var rena rama trolleriet, ska jag säga.

Och förstås ångrar jag mig djupt... Nu vill jag ha mera fina knappar från Sinelli. Har kommit på en massa jag kunde använda dem till...

4 kommentarer:

Bettan sa...

Oj vad roligt med mässa... det röda alpaccagarnet var otroligt vackert...det är inte så svårt att handla om "nån" ber riktigt snällt. Det blir säkert nåt jättefint av garnet. Kram sytanten

Inge sa...

Ja, mässor är kul, även om det kan bli lite tungt att strosa omrking på dem ibland.
Få se vad jag hittar på med det där röda garnet. Det är så härligt mjukt och skönt.
Kram
Inge

Anta sa...

Vad fina fynd du gjort gillar verkligen knapparna jätte mycket.
Ha en trevlig helg. Anta

Inge sa...

Tack. Jo, knapparna är härliga och jag borde nog ha köpt några påsar till...