onsdag, december 15, 2010

Ei voi olla totta

Oi, oi, oi, ei voi olla totta. Tänään sain viimeinen SNY-paketin ja paljastuskirjeen. Ajatella että paketti oli lähtenyt eilen klo 16.38 Varsinais-Suomesta ja oli jo tänään täällää. Kyllä posti kulkee...
Vaikka olo on vähän haikea olen tietysti ikionnelinen paketin sisällöstä. 
Lämpimät kiitokset Helmille. Olen aivan otettu. Olet osannut lähettää todella ihania lähetyksiä.
Marimekon kauniissa laatikossa oli 2 kerää Austermannin Kid Silkiä. Kaunis punainen väri ja niin pehmoinen. Kauniit servetit, Pentikin, ja yhtä kaunis tulitikkurasia. Kaunis joulukortti. Ja candypussissa minun suosikkinamusia, vadelmaveneitä. Nam, nam. Muutama on vielä jäljellä. :)
Ja sitten siellä oli minulle uusi tuttavuus, mihin sitä käytetään? En ole ennen nähnyt.

Idag fick jag ett underbart paket av min hemliga finska stickvän.
- Det kan inte vara sant, utropade jag då jag granskade poststämpeln. Skickat i går 14.12 kl. 16.38 från Egentliga Finland och redan framme idag. Visst har vi bra postservice?
Det var sista paketet i den här bytesomgången så det är lite vemodigt. Helmi, var min hemlis, och hon lyckades verkligen glädja mig med alla fina paket. Ett stort och varmt TACK till dig Helmi.
I Marimekkos röda postpaket hittade jag: 2 nystan av Austermanns Kid Silk. Så mjukt och i en vacker röd nyans, som jag haft svårt att fånga med kameran. Vackra servietter från Pentik och likaså en vacker tändsticksask. Nåt som verkligen behövs nu i ljuständartider. Ett vackert julkort och ett brev med avslöjande av hemligheten. En Candy-king påse full av mitt favoritgodis; hallonbåtar. Smaskens. Det finns faktiskt några kvar ännu, tro det eller ej. Nästa år skall jag igen bli en bättre människa och då ska jag gå i godisstrejk, tror jag. :)
Och sen en lite mystisk grej som jag inte har sett förut och som jag genant nog måste erkänna att jag inte vet vad är. Nån som kan hjälpa mig?

7 kommentarer:

Mikaela sa...

Misstänker att mojängen du inte vet vad du ska göra med, är en sorts skydd för dina strumpstickor/stickning när du inte stickar... Trä helt enkelt den ena änden på ena änden utav stickorna och den andra på andra sidan... Kan inte riktigt förklara, hjärnan måste sova fortfarande...

Inge sa...

Tack för förklaringen. Det var precis samma som jag kom till i natt. Härligt med ett sådant skydd. kanske dags för mig att ta itu med strumpstickningen riktigt på allvar nu.

Helmi sa...

Onpa posti tosissaan kulkenut nopeasti. On ollut oikein mukavaa miettiä ja lähettää Sinulle paketteja. Mikaela tuossa edellä on hyvin osannut selittää mihin käytetään sitä puista juttua, minkä käyttötarkoitusta et tiennyt. On muuten valmistettu käsityönä täällä meilläpäin. Toivotan Sinulle oikein mukavaa joulun aikaa ja uutta vuotta! Tulen varmasti jatkossakin tänne kurkkimaan kuulumisiasi. Tykkään kovasti värikkäästä tavastasi kirjoittaa, vaikka kaikkia nyansseja en välttämättä ymmärräkään.

tankar från mitt fönster sa...

Roligt att få överraskningspaket före jul!
trevlig helg då den kommer!
kram

Inge sa...

Helmi-> Vielä kerran kiitos ihhanista paketeista.
Puutyö on erittäin kaunis. Ja varmasti käytännöllinen vehje.
Kiva että käyt täällä jatkossakin. Toivoisin että itse osaisin suomea paremmin, mutta viimeisimmät 10 v. en ole tarvinnut sitä edes työelämässä.

Kajsastina -> Ja, paket är härliga att få. Men också ljuvliga att fundera ut och posta själv och hoppas att mottagaren blir glatt överraskad. Därför har jag så svårt att hålla mig borta från byten. :)
Önskar även dig en kanonfin helg. Mitt jullov började förresten i dag, men har frilansat lite istället och borde nu åstadkomma en artikel på sisådär 3 000 tecken. Hmm...

Ullfull, stickanita Anita sa...

Vilket fint paket Du fått!! Jag kommer att "stalka" min postman...
Mojängen är nog precis som Mikaela säger, skydd för att transportera strumpstickningen i väskan, de är superbra!
Krupprackarn är min kropp, jag är reumatiker och har fått ett skov, men med bra mediciner så kommer det att lösa sig!
Kram o God Jul!!//Anita

Inge sa...

OK. Det var kroppen. Trodde det var nåt barnbarn som drabbats av krupp. Krya på dig.
Jo, faktiskt ett fint paket. Jag har lämnat fram det där mohair-silkesgarnet på databordet, trots att äldsta sonen säger att det luddar för mycket. Men det är så vackert att se på och skönt att känna på.
Hoppas att postmannen är snygg och uppskattar stalkningen. :)
Vår post-Chrisse var faktiskt in i köket igår då han personligen levererade paketet. Tyvärr var jag på jobb, men far i huset råkade vara inomhus ett varv för att sätta mer ved i spis och kamin. Tur för mig. annars hade jag varit tvungen att åka iväg till posten och lösa ut paketet.