tisdag, december 28, 2010

Håller på

På självaste juldagen lade jag upp maskor till ett nytt projekt. Visste inte riktigt vad jag skulle börja med, men visste att jag behövde nåt för händer medan min sjalstickning får vila lite. Så blev det då ett par sockor. Borde ju gå relativt fort med fyrans stickor och 7-bröders garn. Bara jag kommer över den andra sockan så... :)
Figuren utanpå sockan hittade jag från nätet, var annars? I övrigt följer jag mitt standard sockmönster, som har visat sig vara bra. 
 Funderar på om jag ändå borde ha broderat figuren på istället för att sticka den. Kanske socka nummer två får bli helt blå?
Den första sockan är förresten redan färdig och nu skall det läggas upp för nummer två om det nu inte kommer nåt i vägen före det! :)

4 kommentarer:

4U2 sa...

Kam man inte "brodera" över?

Inge sa...

Yess! Det var smart. Tack för tipset. Nu blir det betydligt trevligare att sticka socka nr 2.

Bettan sa...

Jag har alltid båda sockorna "pågång" samtidigt.....stickar först resåren, likadant på nr 2, stickar hälen, likadant på nr 2, stickar foten, likadant på nr 2 sedan tån och likadant på nr 2... då blir sockorna färdiga "samtidigt" med lika många varv och det "tråkiga" jobbet med att börja om... är klart!! Kram sytanten

Inge sa...

Det där var ju fiffigt. Borde nog jag pröva med. Med ärmarna till tröjor gör jag ju det, det vill säga, lägger upp och stickar bägge tillika. Förr blev det alltid en halv ärm kvar ostickad och det var ju synd med tanke på att alla andra delar var färdiga.