söndag, juli 16, 2017

HUPS!

Igår fick jag ett sms på förmiddagen medan jag satt och jobbade på datorn. Jag blev bjuden på nybakt bulle i grannkommunen och kunde förstås inte säga nej. Så dit körde jag mitt på blanka eftermiddagen.

När jag återvände hem var det bara att konstatera att det enda som fanns i kylskåpet var lampan, en påbörjad burk med lingonsylt, två burkar med ålandsgurkor, lite ketchup och ett påbörjat smörpaket. Inte precis mycket att laga mat av, så det bestämdes att vi med morfar i huset skulle ta en liten tur till stan. Visserligen hade jag siktat in mej på skönt och soligt balkonghäng, men inte kunde jag vara utan mat heller.

På vägen in till stan diskuterade vi vart vi skulle kunna gå och äta. Jag gick igenom alla matplatser i stan, som jag trodde var öppna en sen lördagseftermiddag och inte var det precis många. I synnerhet inte som det fanns många ställen, där morfar i huset vägrade äta och pizzerior kom inte alls på fråga. Det hela slutade med att vi endast besökte mataffären. Jag ensam in och han sitter ute i bilen. Inte kan han ju visa sig tillsammans med mej i affären inte! :)

Nå, så gick det ju på tok när jag sprintade till kassorna och tog vägen förbi tidningshyllan. Där var en dam och stoppade min framfart. Hon stod och bläddrade i tidningen Maalla (På landet) och jag vågade ju inte köra över henne med min kundvagn. Jag blev alltså tvungen att stanna upp och då, ja då... 
HUPS!

Jag råkade oturligt nog få syn på den här tidningen. Och är det nån, som absolut inte ska ha flera tidningar, så är det ju undertecknad, men visst måste jag väl förbereda mej inför hösten såsom här står på pärmen: Valmistaudu syksyyn!

På riktigt var det den här virkade sjalen, som fick mej på fall. Mönstret är kanske inte så märkligt i sig, utan det är väl nog mera garnet, Drops Fabel, som i det här fallet lockar mej. Finns i många härliga färgkombinationer.

Att jag inte längre skall köpa flera tidningar bevisas av att detta tröjmönster har redan ingått i nån av de Simply Knitting tidningar jag har samlat på mej.

Och det här mönstret har funnits tidigare i en annan finsk mönstertidning. Det är kanske inte alltid så bra att ha gott minne! :)

Å andra sidan, hur skulle jag kunna motstå de här gulliga bilderna och de fina babymönstren?
HUPS!

Medan jag rusade runt i mataffären ringde morfar i huset till grannstaden för att höra hur det stod till med lilla M och föräldrarna. Han fick en inbjudan att komma och se efter, så vi fort hem med glass och matvaror. Snabbt slängde vi oss mat. Morfar i huset var dock hygglig och rev inhemska morötter och fixade sallad.

Jag hade köpt ett litet blöjpaket i mataffären. Tänkte att det kan vara bra att ha. Det gäller, som sagt att vara förberedd. Tur att jag tog med paketet till lilla M, hon har nämligen redan övergått till nästa blöjstorlek. Håhåjaaa, det är svårt att hänga med då tiden går så fort.
Vi blev bjudna på supergod chokladtårta och fick vårt veckovisa umgänge med lilla M tillgodosett. Tack för det.

Milton ser lite olycklig ut. Han skulle ha velat ut och gå, men...

Lördagskvällen avslutade vi på...

... just det, på gravgården! Jag knorrade lite. För min del skulle det ha varit betydligt skönare att sitta på en terrass med nånting kallt i glaset. Få se om jag alls hinner med nånting sånt ännu i sommar?

Jag tycker nu inte att gravar eller statyn över bygdens stora son är särskilt bahejsan en lördagskväll! Men, hallå, vi träffade på grannarna där. Så det finns andra som har liknande kvällsnöjen på en lördag.


Inga kommentarer: