tisdag, juli 18, 2017

Östligt besök

Igår var det igen dags för en kort utfärd österut. Ett litet besök på Stallvinden i Strömfors Bruk där jag träffade på hela nio trevliga och ivriga konstnärer. Tavlorna som nu finns utställda är färggranna och glädjefyllda. Här finns också grafik, readymade, tusch, pasteller, akvareller och gouache.

I galleriet v2 ställer fem medlemmar från Kouvola konstförening ut sina verk; Arja Kettunen, Pekka Korpi, Kullervo, Pirjo Pietikäinen och Sissi Ramsted.

Tror ni att Ramsted är en handarbetsmänniska? Överst hennes Tunteen juhla (Känslans fest) och nere Iholla (På huden). Nu vet ni alltså vad ni kan göra med överblivna virkade dukar ifall skaparlusten faller på. 
Nå, skämt åsido. De här är ju riktigt fina.

Här ett verk i tusch av Pirjo Pietikäinen...

... och här hennes grafik. Jag kom på att de här små tavlorna nog skulle vara lättplacerade här hemma. Jag har inte funderat så mycket på grafik tidigare och det är något år sedan jag senast sett en sådan konstutställning. Det finns många fler än de här att beskåda på Stallvinden.

I Aulagalleriet ställer Taru Kurki ut sina färgsprakande verk, inspirerade av Frida Kahlo. Jag föll för de här röda tavlorna:


I Vindsgalleriet är det tre kvinnor från S:t Michel, som visar upp sina fina tavlor: Liisa Leisaari, Kaija Pesonen och Eeva Tervonen.

Färg och form är viktiga för Kaija Pesonen.

 Jag blev riktigt förtjust i de här tavlorna med svalor.

Här är Kaija Pesonens färggranna blomtavlor.

Blomtavlor målar också Liisa Leisaari.

Och fåglar, här en riktigt nationalromantisk svantavla av Liisa Leisaari.

Hon hade många små sådana här fina fågeltavlor.

Färggranna akvareller målar Eeva Tervonen.

Och här har hon fångat havets bränningar. Min favorittavla. Jag borde nog vinna på lotto så jag skulle kunna bo vid havet...
Planen för idag handlar dock inte om hav utan idag gäller först tvätta kläder, städa och ordna upp, sedan sticka, sticka, sticka... så det så. Bäst att sätta igång nu innan inspirationen tryter.

Inga kommentarer: