söndag, oktober 22, 2017

Goodiebag

Söndagskväll igen och tiden ilar. Idag har här faktiskt snöat! Stackars bönder, som förtvivlat har försökt få bort det sista från åkrarna.

Själv har jag haft hur trevligt som helst. Jobbat och stått i, men haft umgänge, härligt sådant. I torsdags var jag till exempel iväg till grannstaden på mitt livs andra bokrelease någonsin. Jag styrde Adam plåtlådans kylare västerut direkt från jobbet i skärgården och jag hann fram i tid. Sammanstrålade med min kollega och hennes dotter på parkeringsplatsen. Vi hade tur som hittade tomma platser. Grannstaden är ökänd för sina parkeringsarrangemang, som ofta leder till böter på grund av lapplisornas effektivitet och brist på platser.

Här hamnade vi på det farliga stället i Simolins hörn! Upplägget lockande med nya härliga garner, som fick det att klia i fingrarna. Men hej, vet ni vad? Jo, första rundvandringen i affären gick riktigt bra för mej. Ingenting alls fastnade! Men vänta bara, jag bidar min tid...
Längst till vänster ser ni den söta Benjamin, som öppnade flaskor med bubbelvatten och hjälpte med serveringen av tilltugget. Det ska förstås skålas vid så här högtidliga tillfällen.

Det var Piia Maria Pekkarinen från Fiskars, som nu har gett ut sin fina bok Talvineuleita. I boken finns enkla mönster för tröjor, vantar, halsdukar, sockor osv. Nåja, enkla och enkla, men många av mönstren handlade om att sticka koftor uppifrån ner, så man slipper sy. Jippiii! Kläddesignern Pekkanen gillar inte heller att sy ihop stickade plagg, så jag är inte totalt ensam om att vilja slippa det skedet i skapelseprocessen.

Plaggen visades upp i en liten modevisning och sedan fick man gå och se samt känna på dem. Men då satt de alltså inte längre på modellerna. Åh nej, plaggen hängde på galgar. I många mönster hade Pekkanen använt hela tre olika sorters garn. Att sticka med dubbelt garn är redan en konst, men med tredubbelt garn? Månne jag skulle klara det?

Små snittar intogs och sköljdes ner med läskande bubbel. I soffan gick det att lära sig mosstickning och så fick alla en goodiebag.
Spännande...

... påsen innehöll ett sockmönster, ett nystan av sockgarnet Salla, fruktpastiller i en härlig ask med stickat mönster, runda ringar att användas som stickmarkörer, ett par KnitPicks trästickor i storlek 3,75 (precis en sån där mellanstorlek, som jag gillar!) och...

... så en tidning med mönster för baby och barn. En härlig goodiebag. Generöst, men också slugt. Jag köpte förstås två nystan Salla till. Vill ju kunna testa på det där sockmönstret. Så nu blev det 150 g sockgarn till de där tre nystanen med Step, som jag hade handlat redan i maj och nu fick på stickcaféet i tisdags. De blev ju redan 300 g.

Varje gång jag såg ordet baby hoppade mitt hjärta några slag extra och till sist kunde jag inte låta bli...
... de här tre nystanen med supermjukt bambugarn måste jag ju bara ha, 150 g.

Och så hittade jag höstens absoluta måste-ha...
... lädersulor till ett par små fötter!

De här virknålarna tog jag av bara farten. Och om ni tror att jag valde dem på basen av deras färg, så då tror ni helt rätt! Vet inte alls vad de skall användas till. Virknålarna längst ute i kanterna har liksom en stickspets i ändan och den röda i mitten har ett nålsöga. Undrar vad det är för en spännande teknik, som jag eventuellt borde lära mej nu...

Några gånger gick jag förbi de här nya garnen...
... men sen kunde jag inte låta bli dem utan måste bara ha. Vad jag skall använda dem till? För tillfället har jag ingen aning, men färgerna är så härliga och garnet en mjuk och skön ylle-akrylblandning. För att nu inte tala om namnet Spirit, som ju kan betyda både kamplust och stämning, atmosfär.

På allt normalprissatt garn och annat stickrelaterat fick man -20%, så det kan ju hända att man borde ha hamstrat lite mera, men... tja, bäst att försöka vara förnuftig även om det är kämpigt.
Tack till kollegan med dotter för trevligt sällskap, goda råd och uppmuntran till garnavhållsamhet!

Jag hann ännu via mataffären på hemvägen innan det var dags att välkomna gästerna från Ekenäs, men det är en helt annan historia det.

Och nu, nu ska jag jobba ännu lite på datorn innan jag tar itu med ett tröjok och sedan kryper ner under täcket.

Önskar er alla en riktigt bra start på inkommande vecka.

Inga kommentarer: