fredag, september 07, 2018

Den är min!

Fredag kväll och matgästerna har precis nyss lämnat oss. Härligt att träffa de två yngsta sönerna och den nästyngstas sambo. Inte så ofta vi ses, tyvärr. Jobbet tar ut sin man/kvinna, så vardagskvällarna rusar iväg. Från och med nästa vecka kommer dessutom mina vardagskvällar att vara på kort.

I princip har jag varit ledig idag, men jag hann ändå inte sitta på balkongen och sticka och njuta av det vackra septembervädret. Väckningen i morse blev lite onödigt tidig, då vi vaknade av blixt och dunder. Visserligen var själva åskan på långt avstånd, men vi sprang runt i huset med ficklampor och drog ur kontakter på löpande band. Bäst att vara på den säkra sidan. Utan vår utdragning skulle jag nog inte ha sovit ytterligare tre timmar innan jag till sist skuttade ur bädden. Raka spåret till stan körde jag och nu är den min! Men schhhh, säg inget åt morfar i huset...

... för jag får inte köpa en endaste en kasse/väska till. Men vem kan motstå den här? Inte jag i varje fall! Precis min färg! Tack till U och B, som meddelade mej. Hur skulle jag klara mej utan er?
På hemvägen kom jag på att jag borde ha köpt några till, för det här är ju perfekta kassar att ge bort hemstickat i, i synnerhet om mottagaren är en muminfan! För mej är det här en perfekt projektväska. Jag har faktiskt nästan alla muminkassar utom en, som jag tyckte var direkt ful. Tyvärr hade man totalt förstört Lilla My på den kassen.

Och när jag nu var i samma mataffär, som igår, så måste jag ju bara köpa mera lantbröd! Att jag sedan i hastigheten också råkade få med mej hem tre veckotidningar är en helt annan sak.
Det var mer eller mindre ett misstag, men scch, inte ett knyst år morfar i huset, som bär bort allting till pappersinsamlingskärlet. På två av tidningarna står det ju alldeles tydligt STICKA och det måste ju betyda att tidningarna är just för oss stickfantaster, inte sant?

Intressant var det att läsa horoskopen och samtidigt lite förvirrande. I det ena stod det att nu blir det full fart och det kommer jag att gilla. I det andra stod det att jag ska vila och tänka på min hälsa, men att jag ändå skall vara öppen för det nya och då skulle jag endera lära mej någonting nytt, liksom gå på kurs eller så skulle jag resa. Dessutom skulle det här veckoslutet bli trevligt och jag skulle kanske ha vinstchans. Dessvärre stod det inte på vad, så hur ska jag nu veta om jag ska satsa på Lotto eller på någon annan typ av lott? Det tredje horoskopet bad mej endast att vara förnuftig, lita på mej själv och ta vara på chansen att förtjäna mera pengar. Så nu får jag då gå i spänning i en veckas tid och hoppas på att någon headhuntar mej! Men riktigt till vilket jobb vet jag inte. Den yngsta sonen tipsade tjänstvilligt ikväll att det är brist på svenskspråkiga socialarbetare i huvudstan. Men det är nog inget för mej kom vi till eftersom jag har fel attityd och tänker med hjärtat. Dessutom hur ska jag kunna lämna ett jobb, som jag älskar? Så nu får vi hoppas att horoskopen är just den rappakalja de verkar vara. Å andra sidan så skulle det nog vara trevligt med den där vinsten...

Idag ringde jag min databackup, den här gången den nästyngsta, för jag fick ingen nätkontakt i datorn och den behöver jag när jag ska arbeta. Hur skulle jag annars få iväg e-post och mötesprotokoll, fylla i den elektroniska dagboken och... nä, det går bara inte utan Internet!
Lite generad var jag nog då jag körde till grannbyn efter honom. Tänk om det var nån enkel krux någonstans, som fattades? Men nej, han fick nog jobba på ordentligt innan nätet fungerade normalt igen. Hoppas åskan nu håller sig borta, så att vi inte behöver dra ut alla kontakter igen och jag förlorar min livsviktiga nätkontakt.
Sedan jobbade jag intensivt hela eftermiddagen innan det var dags att fixa middag. Och nu, nu är det dags för det dagliga dotter-mor telefonsamtalet och sedan sticka, sticka, sticka...

Hoppas att ni alla får ett riktigt fint veckoslut!

Inga kommentarer: