tisdag, juli 27, 2021

Klassisk v-ringad tröja

I natt åkte tornfläkten fram i sovrummet och fläkten vid matbordet har också varit igång. Inte för att jag har hunnit sitta där och virka hela dagen, som jag hade planerat. Det är på tok för varmt att städa. Det har till och med dubbelmorfar medgett. Han den stackaren har stått vid spisen och lagat sin supergoda sås. 

Själv var jag ute ett varv tillsammans med honom mitt på dagen, men det var alldeles för svettigt här på vår gårdsplan. Han har planterat blommor som han räddat från trädgårdsavdelningen i stora varuhuset i stan, bland annat en rhododendron. Den lär ska bli röd. Blir spännande att se sedan nästa vår. Själv skulle jag vilja ha allt möjligt annat: Vita syrener och lila, midsommarros, jasmin, pioner osv. Men dubbelmorfar bara skakar på huvudet. Dels är vår gårdsplan så liten och dels kommer vissa sorter helt enkelt inte att trivas här på sandåsen. Inte så mycket att göra åt. 
Sorkar har vi tack och lov inte sett till nu på något år. Troligen får vi nog tacka våra fina katter för det. Man klarar sig inte på landet utan katt, så är det bara. Har man inte egen katt får man lov att låna grannens katt och hoppas på att den är en skicklig jägare.

Det har varit en hel del Barbie här, på senaste tiden. För att det inte ska bli alltför orättvist så stickade jag faktiskt för tio dagar sen lite åt Ken.

Garn: Yllegarnsrester 
Åtgång: 18 g
Stickor: Nr 2½ och 3

Jag har ingen Ken, så Barbie fick agera provdocka. Och eftersom tröjan var för stor åt henne tänker jag att den passade på honom.

Nu kan man ju tycka att, vad är nu det där att sticka ett sånt där litet plagg. Men jo, det är ett himla petande, för det här är liksom en "riktig" tröja, men i miniatyr storlek. Axlarna stickas skilt osv.

Och så blir det en massa fästande.  Ni kanske tycker att jag har snygg design med den där röda kragdetaljen och samma röda på ena ärmen? Heh, det var förstås så att det gråa garnet tog slut och då fick jag skarva i med det som fanns i restgarnskassen, som nu är av papper istället för plast. Men visst blev det snyggt, eller hur? Man kan nästan tro att det är planerat så.


Inga kommentarer: