tisdag, juli 06, 2021

Villervalla

I morse när jag kravlade mej ur sängen före klockan sex, så såg det riktigt lovande ut på himlen med regnmoln. Jag tassade runt ett varv och såg på det överfulla diskbordet. Disken, som jag alltså inte orkade med igår kväll, och så kom jag till den slutsatsen att det var bäst att lägga sig raklång i sängen igen och försöka få fatt på John Blund. Det lyckades till och med så bra att jag sov ända till klockan åtta innan jag steg upp följande gång.

Jag hann inte avsluta frukosten innan det hördes en liten knackning på dörren och där stod flickorna pigga och glada. Lilla A hade min docka, som hon tog med sig hem i söndags, i ett stadigt grepp. Den åkte förstås hem med henne idag med, så för tillfället får jag klara mej utan.

M å sin sida väntade sig att det skulle finnas paket åt henne. Men den här gången fanns det inga. Hon fick ju massor av paket till födelsedagen, så...

Flickorna var fulla av energi och själv var vi nog lite halvvissna med dubbelmorfar. Jag vet att man inte ska klaga, men jag vill nog ha lite normalare temperaturer nu. Det känns som om allting klibbar fast och som man knappt får luft. Så fort man gör någonting rinner svetten i strida strömmar. Och jag som borde sitta flitigt framför datorn, åka runt, fota och skriva...
För att nu inte tala om att handarbeta, laga mat, baka, diska...

Vi lekte både ute och inne idag med flickorna. Hur de orkade springa omkring på gårdsplanen är mer än jag fattar.

När flickorna hade åkt hem, lämnade de kvar villervalla på matbordet. Vi både ritade, klippte och tejpade, lekte med Barbiedockorna, helikoptern, smurfen och mumin. I ärlighetens namn måste tilläggas att jag mest satt stilla på en stol framför fläkten! Men det gick bra att vara en av dockorna och med bestämd röst säga: "Inte hoppa i soffan!".

Tyvärr ser det fortsatt eländigt ut på väderfronten, 30 grader i morgon och på torsdagen. 28 och 29 resten av veckan, så ingen svalka i sikte. Till södern behöver man nog inte åka i år.


Inga kommentarer: