fredag, juli 16, 2021

På elitnivå!

Kära vänner, igår blev ni igen utan blogginlägg. Och det beror på den infernaliska hettan. Efter att ha deltagit i redaktionsmöte i stan och genomblöt och flämtande satt mej i bilen, konstaterade jag för dubbelmorfar:
- Idag gör jag ingenting mera.
Han hummade lite till svar. Han gjorde inte så mycket han heller, annat än halvlåg i soffan, satte sig upp då det blev för klibbigt och varierade emellanåt och satte sig i "min" gungstol.

I tisdags fick jag färdigt bollprojektet och sedan dess har jag förtvivlat försökt hitta på någonting jag skulle vilja göra eller framförallt orka göra. Idéer är det ingen brist på, inte heller projekt som är på hälft, men jag har inte orkat gräva i garnlagret, tyvärr. I morse drog jag dock fram stora plastkassen, ja, ja, jag vet, jag ska byta ut den till en papperskasse, med restgarner i ylleblandning. Tänkte att jag kanske, kanske skulle återgå till att göra barbiekläder! Men sen kunde jag inte hitta den där tjocka plastfickan med alla utprintade mönster. Så blir det när man städar i all hast och stoppar undan viktiga saker på ett säkert ställe. Det är ju det jag alltid har sagt: Det är farligt att städa, för då tappar man saker.

Igår morse såg det riktigt lovande ut på himlen då jag steg upp vid halvsjutiden. Det var fullt av moln. Jag var optimistiskt hoppfull och tänkte att nu, nu får vi regn och lite svalka. Men icke då! I Heinola uppmättes värmerekord på 34 grader. Hos oss "endast" 32. Och väderspåmännen och -kvinnorna på TV utlovade igår svalare väder. Men jag tycker inte att 29 grader är mycket svalare. Det hade vi inomhus igår redan och det var på tok för varmt. Sedan när temperaturen går under 25, så då kan man tala om svalare.

Till all tur finns det små glädjeämnen i livet. För en vecka sedan beslöt jag att satsa hela 2 euro på Eurojackpott och jag vann 25,70 €. Inte illa, eller hur?
Och nu i veckan vann jag på Instagram ett valfritt mönster från Ariana på Craftinghappiness. Mönstret har jag redan fått i min e-post. Tycker ni att jag nu borde satsa hela 4 euro på Eurojackpott? Tänk om turen håller i sig?

Instagram är för övrigt farligt, för där ser jag hur flitiga alla andra är, sitter och stickar i yllegarn på stranden. Och så hittar jag allt möjligt farligt som till exempel sidan med över 1 000 gratis virkmönster

Glädjeämnen i postlådan igår: Tidningen med stort T och...

... tidningen med stort M. Och här ser ni, här är det tankesport på elitnivå! Första korsordet, Startskottet är redan löst.

I väntan på svalare väder, så önskar jag nu er alla ett riktigt skönt veckoslut!


Inga kommentarer: