lördag, juli 10, 2021

Utryckning

 – Klä på dig, vi ska på utryckning, hojtade dubbelmorfar igår på eftermiddagen då jag just hade stängt av datorn och skulle ta itu med tvätten.
– Vad då? Nej, jag vill int. Jag åker int till nån eldsvåda.
– Kom med nu bara.
– Men var brinner det då? Är det skogsbrand?
– I Tirmo. Kom fort nu.
– Måste jag klä om mej? Kan jag bara dra den där röda klänningen över huvudet?
– Du gör som du vill, men nu måst vi åka.

Suck och stön. Hur skulle detta sluta? Efter en snabb fundering, så klädde jag mej ändå i mina lösa tygbyxor. De som gör att jag ser ut som Onniclown och i en anständig skjorta med kort ärm. Vem vet ifall jag behövde stiga ut ur bilen någonstans.

På vägen till Tirmo fick jag reda på att det vi skulle göra, var att rädda en dam i nöd. Hon hade blivit akterseglad och hamnat på bryggan vid färjfästet. När vi hade plockat upp damen ställde sig dubbelmorfar i färjkön:
– Nu bjuder jag på kryssning, sa han. Och så åkte vi över till Pellinge

Och det var faktiskt riktigt skönt där vid vattnet. Nu när det har varit riktigt varmt tror jag att jag hellre skulle välja den där större båten än den lilla segelbåten. Tror inte att det är så kul att vara instängd i en liten båt i över 30 graders värme.

Vi hamnade i Benitas Café. Ett ställe jag har hört talas om i flera år, men aldrig besökt. Men igår blev det alltså äntligen av.

Vi satt länge och funderade om vi skulle slå till och äta eller inte. Till sist tröttnade jag på velandet, steg resolut upp och gick in i caféet. Och tur var det, för klockan var två minuter före sju, så vi fick ännu våra korgar. Jag valde fish and chips och det var riktigt, riktigt gott. Den andra korgen innehöll höna (kyckling). Jag valde också ett lokalt öl från Kråkö bryggeri. Det var riktigt god öl med smak av citrus. Jag gillar öl med karaktär.

Det var så skönt att sitta där ute i skären, inga myggor och lagom varmt. Dubbelmorfar fick rycka ut som elektriker då propparna gick i caféet. I det skedet visste vi inte om vi skulle få mat eller bli utan.

Det blev helt överraskande en härlig fredagskväll. Trevligt med nya upplevelser och lite äventyr i närmiljön.
Ajjo, vi såg till att damen kom ordentligt hem!

Kom ihåg och dricka, så ni inte torkar ut!
Själv ska jag nu gå till kylskåpet och ta lite iskallt vatten. Och jo, jo, jag vet, man borde dricka rumstempererat vatten, men...


Inga kommentarer: