fredag, november 17, 2017

Den grå babykoftan

För att ni nu inte ska tro att jag bara fnattar runt på jobb, så låt mej få presentera ett färdigt stickjobb:

Garn: Cheeky Merino Joy från Rosy Green Wool
Åtgång: 90 g
Stickor: Nr 3 och 3½
 
Gissa vem som fick tröjan i början av november när den äntligen blev färdig? Nå, just det, lilla M förstås. Tyvärr är ärmarna redan för korta, men dottern vägrar låta mej skarva dem.
- Det går bra ändå, säger hon.
 
Hjärtknapparna var ursprungligen tänkta till ett annat projekt, men jag tyckte att de passar så bra här, så jag "offrade" dem.
Det ljuvliga garnet fyndade stickväninnan B och jag på förra årets hantverksmässa i Tammerfors. Så det var ju på tiden att jag gjorde mej av med det. Gissa vart vi ska fara imorgon? Just det på årets hantverksmässa! Tror ni att våra äkta hälfter är mycket nervösa då deras fruar är omgivna av garn hela långa dagen?

Själv var jag rejält nervös då jag stickade babykoftan för garnet minskade i snabb takt och jag hade endast köpt en härva på 100 g. Kvar blev ynka 10 g.
Ursprungligen hade jag tänkt sticka femtimmarskoftan, men det blev inte så. Jag blev så förtjust i det här koftmönstret i stället. Dessutom skulle jag ha behövt mera garn till den femtimmarskoftan.
Och nu hoppas jag att stickväninnan B också är nöjd över att koftan äntligen är färdig. Kanske vi ska planera för något nytt projekt åt lilla M i morgon?
Jag har ju nog tänkt att hålla mej på den garnlösa linjen, men så surfade jag lite runt bland utställarna och hittade bland annat det här stället med handfärgade garner. Åååh, kanske jag ändå...

Och nu, nu mina vänner måste jag börja packa ryggsäcken inför morgondagen och så sätta upp för en ny sockstickning. Nånting måste jag ju ha att göra under den långa bussresan i morgon. Eller kanske jag bara ska vila och eller ewnbart umgås?

Ha nu en riktigt skön lördag. Kanske vi ses i Tammerfors?
Oj, nu blev det många kanske på samma ställe!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Den blev fin .😍

Inge sa...

Tack! Vi gillar den faktiskt alla tre: dotterdottern, dottern och modern. Lite grann harmar mej nog ärmlängden, men...