torsdag, november 23, 2017

Mera från Tammerfors

Ikväll var det två personer, som skrek, som stuckna grisar här hos oss. Det var morfar i huset och undertecknad. Vi får hoppas att grannarna inte hörde oss.
Vårt skrik berodde enbart på att vi såg Markus' namn i eftertexterna till Räven, avsnittet Blodspåren. Oj, titta han den där, han har varit hemma här hos oss! Vi blev så glada över att äntligen ha hittat hans namn. Eftersom jag aldrig hann se kvällens avsnitt så tänker jag kolla in det på Yle Arenan. Det blir lite bråttom eftersom avsnitten ligger där endast i 14 dagar. Men jag vill ju veta hur Markus är som manusförfattare. Spännande...
Han skulle bara veta hur berömd han nu kommer att bli här i östra Nyland!


Ni trodde väl ändå inte att jag kom hem med så lite garn från veckoslutets hantverksmässa? Ni kanske tänkte att "äntligen har hon blivit förnuftig"! 
Stackars er, nu bedrog ni er allt, för vet ni vad? Jo, igår fick jag hem min stora Novitakasse, som hade varit i förvar hos stickväninnan B. Och ja, ja, jag skulle ju INTE köpa Novita-garner, men...
Och varför nu min garnkasse skulle göra en omväg innan jag tog hem den, ja se det är en lång historia och jag har inte hela natten tid på mej att plita ner den.
Och lugn bara lugn, morfar i huset är medveten om den stora kassen, för han var min hovchaufför igår och såg ju vad jag hade med mej. Ikväll har han förutom glädjeskriket gått och muttrat: "Jag ska hämta upp din garnsäck".
- Nej, det ska du absolut inte nu. Det blir ju snart jul!
Just det alltså. Och när det blir jul kan jag ju inte ha garn, som ligger här huller om buller och mitt hobbyrum kommer ju att vara proppfullt med hyschpysch grejer. Hoppas jag åtminstone. Men nu just ser det inte bra ut på den fronten.

Novita hade ju alltså de där paketen med ett kilo garn för 10 euro = 1 €/nystan. Och ett nystan var i det här fallet 100 g. Så då måste jag ju bara...

... köpa ett kilo Lehto. Och mönstret till det här garnet finns redan, så det så.

Och så köpte jag ett kilo mjukt och skönt Kajo. Vad jag skall ha dem till? Inte en susning.

Däremot vet jag vad jag skall ha de här Cotton Bamboo-nystanen till, åtminstone det ena kilot av den här två kilos påsen. Underbart mjukt garn, som går att tvätta i 60 grader.

Man behöver ett och annat verktyg utöver stickor och virknål, så jag köpte också en sådan här:
En del tycker kanske med rätta att den är helt onödig, men...

... jag tycker faktiskt att det är en smart mönsterhållare. Tack vare magnetplattan och den där långa magneten blir det nu betydligt lättare att följa med på vilken rad i mönstret jag befinner mej. Jag skulle nog inte ha köpt den om jag inte först hade kollat priset på nätet. Det var tre euro dyrare än på mässan!
När jag öppnade paketet blev jag glatt överraskad av pennan, som följde med, liksom av den där dragkedsfickan. Känns lite lyxigt. Få se om jag hinner hårdtesta prylen under veckoslutet.

Och sist men inte minst, små metallhjärtan, Made with love. Också bra att ha, inte sant?

Inga kommentarer: