måndag, oktober 21, 2024

Säsongens första

Oj, oj, oj, i natt vaknade jag halv fyra och hade svårt att somna om. Så vad gör jag då? Jo, jag tänder lampan, grabbar tag i en deckare, börjar läsa och så är det förkylt. Jag läser ända till klockan halvsex utan att bli det minsta lilla sömnig. Men till all tur somnar jag och vaknar sedan lite före nio. Väckarklockan skulle ha ringt 20 minuter senare, så riktigt bra tajmning där.

Efter frukosten åkte jag iväg till västra grannstaden tillsammans med äldsta sonen.

Här satt jag sen i bilen på gästparkeringen och stickade. Det som var bra här, var avsaknaden av parkeringsvakter. Här fick man stå parkerad!

Jag plockade upp maskorna på den olycksaliga sockan, som jag fick riva upp i lördags. Livlinan var verkligen en räddare i nöden och inte en enda maska hann smita iväg.

Jag hann sticka hela tån medan jag väntade. Nu gjorde jag precis så som det står i beskrivningen, men jag vet inte om det blev bättre. Nå, hur som helst, så har jag den här gången klippt av garnet! Så det får helt enkelt duga.

Från Ölstens i väst till Ripakka i öst. Där åt vi lunch och äldsta sonen tyckte att det var riktigt saftigt och gott. Inte heller den här gången orkade jag med efterrätt i form av fattiga riddare. Borde kanske ha tagit hem en portion?

Från Ripakka raka spåret till mataffären i stan och jag kom hem med säsongens första...

 

 

... jultårtor! Jag slog på stort och köpte hela sex stycken, för jag räknade två per person. Men jag räknade inte med bisin min, som klämde i sig hela tre stycken! Nu tycker han att jag kan börja baka dem redan nu, så han har nånting att mumsa på! Haaa, säger jag bara! Kanske till lilla julen, men bara kanske...

Önskar er alla en riktigt fin tisdag!

Inga kommentarer: