lördag, oktober 19, 2024

40 års fest

Idag har jag varit iväg till stan, närmare bestämt till Societetshuset, i dagligt tal Socis. Där festade jag tillsammans med Lovisanejdens svenska pensionärer. Föreningen firade sitt 40 års jubileum och jag fick vara med på ett hörn. Tack för det!

Jag betedde mej som en äkta pensionär och var på plats redan en halvtimme innan tillställningen skulle börja! Och det var allt tur det, för jag fick sittplats bredvid stickväninnan B och hennes man. Riktigt trevligt sällskap, tack för det!

Det var fullsatt i stora salen i Socis. Om ni någon gång kommer hit till stan, så försök få till ett besök i Socis. Festsalen är så vacker med sina takmålningar. De tros vara gjorda av Robert Wilhelm Ekman.


Borden var vackert dekorerade med lingonris och rönnbär. I andra glas fanns lingonris och kärleksört.

Talarstolen var också vackert dekorerad i höstens härliga och glada färger. Där hölls en hel del tal, en del högtidliga och en del riktigt roliga. Pernådialekten lät bra då Bengt Blomqvist bland annat berättade om hur man svarar på en kontaktannons. 


Vi bjöds på två goda smörgåsar, en med lax och ägg, den andra med skinka och ost.

Till efterrätt fick vi en tårtbit. En härlig fest, som var precis lagom högtidlig. Musiken gjorde sitt till för att bidra till den fina stämningen, för att nu inte tala om sångerna med Jonas Näslund och Popp Gustafsson. Det blev till och med dans i slutet på festen! Och dans är bra och hälsosamt, så kanske jag borde locka bisin min att ta en svängom med mej i köket?

Hoppas att ni får en riktigt trevlig söndag!

Inga kommentarer: