tisdag, januari 23, 2018

Två paket jäst och kattmat

I lördags var jag ju iväg till stan på mitt fritidsjobb. Så jag passade på att besöka mataffären, för jag glömde ju jästen i fredags.

Jag skulle alltså ha två paket jäst och kattmat. Så det borde ju ha varit en snabbt in och snabbt ut åtgärd. Men redan i början av affären gick det på tok för jag plockade på mej en förpackning med ägg från frigående höns, en gurka och två påsar sallad. Och jo, jo, jag vet att jag borde hålla mej till grönsaker enligt vad som nu just är säsong. Men i ärlighetens namn, hur länge kan jag äta råriven morot? Nä, dags att variera med lite sallad, så det så.

Sedan spurtade jag iväg till kattmatshyllan, som jag betraktade med pannan i djupa veck. Vad skulle jag ta? Äter katterna bitar i sås? Eller ska det vara i gelé? Eller ska dom ha paté? Ska det vara köttblandning? Fiskblandning? Fågel? Torrfoder?
Ja, kära nån, så svårt att välja. Borde man inte få ta med katterna, så skulle de få välja själva?

Några lådor och en påse med kattmat hamnade till sist i kundvagnen.

Dags att navigera till kassorna. Ursprungligen hade jag tänkt ta vägen förbi godishyllan, men det är ju inte hälsosamt, eller hur?
Nej, så det var ju bäst att rusa förbi tidningshyllan. Eller vänta nu, vad då rusa? Det var ju kö framme vid kassorna.

HUPS! Plötsligt hade den här tidningen ramlat i min kundvagn. Och jag vet faktiskt inte hur det gick till!

I tidningen finns många fina mönster, bland annat de här hjärtsockorna. De är stickade av 7-bröder garnet, så det skulle jag ha i lager. MEN, jag ska ju inte sticka sådana där långskaftade sockor mera, för det går ju så trögt för mej.

De här sockorna är stickade i bambugarn och skulle vara perfekta till sommaren. Även till de här finns det garn i mitt "lilla" lager. Kanske jag borde satsa på att försöka sticka de här. Men inte nu inte, för jag lånade precis idag ut tidningen.

Innan jag visste ordet av hade den här tidningen också skuttat ner i min kundvagn. Här finns sjalar och halsdukar av alla de slag samt lite vantar o.dyl.

Den här sjalen gillar jag på något sätt, men färgen är inte riktigt min...

Nej, det här är mera min färg.

Den här lilla sjalen skulle ju vara perfekt i sommar, inte sant? Förutsatt då att det blir en varm och skön sommar. Kanske någonting att ta itu med? Men inte nu, för också den här tidningen lånade jag ut idag. Ni vet, delad glädje är dubbel glädje.

Nu skulle det ju nog ha varit riktigt tillräcklig med tidningar, inte sant?
Men...
... den här virktidningen ville så gärna hem till mej och jag kunde inte säga nej på ett tillräckligt bestämt sätt, tyvärr.

I tidningen hittade jag ett härligt virkat sjalmönster och till det här har jag faktiskt också garn. Det är virkat av den där vackra garnvirveln, som jag köpte i Tammerfors i november förra året. Så kanske, kanske, om jag inte hittar ett annat stickat sjalmönster, som jag hellre vill pröva på.

Det bästa med Simply Crochet-tidningen var ändå den medföljande gåvan. Ser ni vad det är? Jo, en liten platta att spänna upp virkade rutor på. Tjohooo! Precis vad jag behöver, inte sant? Nu slipper jag pressa dem!
Ja, och så fick jag ett litet extra mönsterhäfte, som innehåller just virkade rutor.

Men nu, nu skulle jag minsann inte ha flera tidningar, så jag rusade iväg till kassakön.
Där stod jag sedan och försökte stirra stint rakt framåt, för ve och fasa, jag hade hamnat precis bredvid veckotidningshyllan. Desperat sneglade jag till höger för att hitta nånting att fästa ögonen på. Och visst hittade jag en ursnygg karl i grannkön, men inte sjutton vågade jag börja stirra på honom, inte.

Så det gick, som det gick. I ögonvrån såg jag:"Sticka till minstingarna".

Innan jag visste ordet av hade jag ytterligare en tidning i min kundvagn. Milda makter! Jag skulle ju bara ha två paket jäst och kattmat!

- Jag har ju sagt att du inte ska köpa den där Året Runt. Där finns inget att läsa i den, gnällde morfar i huset när han fick syn på tidningen.
Men vem har sagt att man ska läsa den?

Åh nej, det är ju handarbete, som gäller och inget annat.

Riktigt fint leopardmönster till minstingarna. Till och med morfar i huset blev så ivrig när han fick syn på de här plaggen. Han ville genast börja gräva fram svart och vitt från mitt garnlager. Tyvärr vägrar han att lära sig sticka!

Och jodå, jag kom nog hem med två paket jäst också.

2 kommentarer:

Elisabet sa...

Åå vad det är roligt att läsa din blogg! Det gör mig alltid glad :) Läser nästan dagligen, men kommer mig aldrig för att kommentera.
Ha en mycket fin dag och sticka absolut den lilla söta sjalen till sommaren! Den skulle jag också vilja göra, men måste nog börja arbeta mig neråt i högen av påbörjade projekt först :) Det är alldeles för lätt att lägga upp maskor till något nytt :)
Hjärtliga hälsningar Elisabet

Inge Ekholm sa...

Hej Elisabet,
Tack för kommentar och feedback! Nu blir jag sporrad att försöka skriva varje dag.
Jag tror att vi är många därute, som borde ta tu med halvfärdiga projekt först, men det är ju så intressant med nya projekt.
Ha det bra,
hälsar
Inge