onsdag, mars 27, 2019

All Digital Week

Den här veckan är det All Digital Week. Jag har varit iväg till den västra grannstaden och har deltagit bland utställarna, men också hunnit med att gå på intressanta föreläsningar. Utbudet var stort, så det var bara att välja och vraka.

Jag fick bland annat lära mej att seniorer spelar Counter Strike. Jahapp, tänkte jag. Då får sönerna allt lov att lära mej spela. Enligt Enter ry:s sätt att se på saken, så får man delta tillsammans med dem när man har fyllt 60 år. Men jag tror inte att jag vill spela pang-pang-spel vare sig nu eller då jag fyllt 60. Jag håller mej till webbmagistern och försöker lära mej Europas huvudstäder istället. Det är ett bra och riktigt lugnt spel. Och det räcker för mej.

Heidi Finnilä från Yle, höll ett riktigt bra föredrag under rubriken: Hur ska man veta vad som är fakta och vad som är fiktion i medieflödet?

Här några av de tips hon gav. 
Bilder kan man kolla bland annat på TinEye.

Förstås ville hon att vi alla skulle ta emot nyheter från Yle i vår WhatsApp. Men för mej får det vara tills vidare. Jag fortsätter att vara en nyhetsundvikare ända tills nyhetsmakarna inser att jag vill ta del av minst en positiv nyhet/sändning. Så det så! Tilläggas bör att jag inte heller är särskilt intresserad av hur Patrik Laine, Barkov med flera finländare klarar sig under natten i NHL. Det är nästan snudd på fake news! Alltså, måste vi på morgonen få veta vem av finländarna som skjutit mål eller fått poäng för assist? Näää, icke. Det gör liksom inte från eller till. Vi har liksom ingen som helst nytta av den informationen. I princip kan vi ju lika gärna börja följa de svenska NHL-spelarna, inte sant?

- Har du sett godisroboten redan, frågade Johanni Larjanko.
Nej, det hade jag inte, så jag skyndade mej iväg med stora förhoppningar.

Visst är roboten söt, men inte delade den ut godis inte. Nej, godiset fick de barn som deltog i kodklubben och klarade av att programmera roboten. Kanske jag skulle börja bygga och koda? Jag vill att min robot serverar choko och både kalla eller varma drycker, beroende på vädret.
Visst har jag ett givande arbete som får delta i sådana här roligheter?
Ja, alltså, lugn bara lugn, jag marknadsförde nog vårt projekt Digidags också, det vill säga jobbade riktigt på riktigt!

En intressant digital dag, som avslutades med ett kort besök hos lilla M.


Inga kommentarer: