fredag, februari 16, 2018

Nytt på stickorna

- Hur långt skaft ska jag sticka på sockorna, frågade jag min hulda moder i telefon igår.
- Det beror på om du stickar sockor eller strumpor.
- Höh!
Jag har då aldrig hört om någon sådan skillnad. Är nu inte strumpor sådana där tunnare fortbeklädnader, som man köper från affären? Och sockor är sockor, med långt eller kort skaft.
- Vänta ska jag se, fortsatte min mamma då hon märkte min förvirring. Hon grävde i sin stickkorg och hittade en socka med 14 cm långt skaft,  en annan med 15 cm och en tredje med 16 cm. Slutsats: Jag kan göra precis så långt skaft jag själv vill!

Jag lade alltså upp maskor till en ny sockstickning igår och det borde jag ju inte ha gjort, för jag har en annan sockstickning ännu på hälft.

Garnet är 7 bröders Aurora, ett garn jag inte ens visste om att jag hade. Jag har gått och suktat efter just ett sånt garn och tänkt att alla andra som får köpa nytt är lyckliga för de kan minsann skaffa sig Aurora-garn. Och tänka sig, så har jag det hela tiden i mitt lager. Måste nog börja hålla bättre koll nu! Någon som anmäler sig som frivillig garnlageroperatör? Det gäller bara att skriva in de obokförda nystanen i min Excel-tabell. Inget svårt alls, men tiden... den tiden... den tänker jag nu använda till att fortsätta på hälen på min socka med ett 17 cm långt skaft.

Inga kommentarer: