lördag, februari 03, 2018

Inspirerad mitt i allt

- Stooopppp, hojtade jag åt morfar i huset igår kväll vid köksbordet då vi satt och drack kvällste. Han blev så förskräckt att han höll på att ramla från stolen och få sitt heta te över sig. Men det var absolut inte mitt fel! Åh nej, inte alls. Det var hans eget fel att han zappade och hamnade på tv-kanalen med Soffpotatisarna. Jag visste först inte ens vad det var för program. Det jag såg var fantastiska mönsterstickningar. Kolla själv, så får ni se. Kvinnorna satt framför tv:n och stickade! Jag blev så inspirerad att jag satt uppe ända till 23.30 i natt och stickade. Så mitt i allt kom inspirationen från ett mycket oväntat håll!

Idag har jag varit till bokcaféet ...

... och lyssnat på Kjell Westö.


Han berättade om sin bok Den svavelgula himlen.

Här den finska versionen av boken.

Intressant och givande diskussion. Verkade som om halva stan var där, för trots extra stolar var det ont om sittplatser. Det gäller att vara på plats minst en halvtimme före det börjar.

När jag åkte hem, efter att i R-kiosken ha postat ett viktigt brev (vi har ju alltså inget postkontor kvar här mera), så såg jag massor av människor vandra omkring med skidpaket. Det var lite konstigt, för jag visste då inte om att det skulle ha varit någon lokal skidtävling på gång eller något motionslopp, som skulle ha lockat ut människor i spåret. Men det var vintermarknad i stan idag och där fanns tydligen skidpaket till salu. Jag besökte inte alls torget och marknaden utan körde raka spåret hem till morfar i huset.

Och nu, nu har jag plågat mej själv, för jag stirrar och stirrar på det här ljuvliga Norrskensgarnet. Så fint och så vackra färger. Och tänk, endast ett nystan, så har du en sjal. Ååååh, men jag bantar ju! Inget garn för mej... Nej, nu ska jag sätta mej ner och läsa lite innan jag stickar färdigt högra framstycket. Tror att nästa projekt får bli något virkat eller kanske ändå sockstickning eller...

Inga kommentarer: