söndag, februari 18, 2018

Söndagsmiddag

Fart och fullt ös har det varit hela söndagen idag. Det är så när man är omgiven av barnen. På förmiddagen var jag iväg med ekenäsborna till servicehuset i stan. På hemvägen var det dags för ett litet besök i mataffären. Då kläckte den nästäldsta ur sig att vi skulle fixa texmex till söndagsmiddagen. Så vi handlade ingredienser och innan vi bestämde hur mycket köttfärs vi skulle ha ringde jag min hulda moder, som i ett mycket svagt ögonblick lovade komma på på texmex-söndagsmiddag. Jag ringde också minstingen och bjöd in honom tillsammans med den nästyngsta med sambo. Borgåborna tackade nej till inbjudan, för de var trötta efter deras lördagsäventyr.

Snabbt som ögat lagade vi mat och det gick riktigt bra med tre samarbetande i köket. Den äldsta fick röja bordsytor.

H dukade fint och vårligt för tio personer. Det absolut bästa med texmex är att alla får välja vilka tillbehör de vill ha. Mums!

Min hulda moder hade hunnit steka plättar, så det blev en god efterrätt med vispad grädde och jordgubbssylt. Proppmätta blev vi alla av söndagsmiddagen.
Morfar i huset tog snällt hand om disken. Så alla hjälptes åt på bästa sätt. Kan en söndagsmiddag bli härligare?

Önskar er alla en riktigt bra start på veckan.
Själv har jag sportlov, så imorgon sitter jag nog framför datorn åtminstone halva dan. Har mycket skrivarbete att göra. Men skönt ändå att få vara ledig och bestämma över sin tid.

Inga kommentarer: