torsdag, juli 19, 2018

På huvudet

Vad hade jag då på huvudet i lördags när jag var på Roots'n Boots? 
Jo, den där hatten som var för stor åt väninnan. Det var fem före att min kusin fick riva upp den på fredagskvällen då hon anlände. Jag funderade nämligen på att förvandla den till en fruktkorg. Tur att jag inte gjorde det för nu kunde jag skydda mitt huvud mot den gassande solen. Eftersom hatten var för stor också för mej, så sköt jag den ganska långt bak i nacken med den påföljd att jag har gått omkring med illande röd näsa. Mötande människor har säkert trott att jag har pimplat rejält. Det har jag i och för sig också gjort, men då handlar det om minst två liter vatten eller mera.

Modell: Hatt á la Inge. 
Alltså inget mönster utan direkt från mitt huvud.
Material: Filona, finskt papperssnöre från Lappajärven värjäämö
Åtgång: 202 gram
Virknål: Nr 5

Visserligen är det här ingen cowboyhatt, men den passade ju bra ändå. Nästa gång jag använder den ska jag dra ner den rejält över pannan så näsan skuggas!

Idag är det slut på min frivilliga källarexil, för minstingen anländer och behöver gästrummet. För mej återstår nu att putsa fläkten i sovrummet och hoppas att den ger tillräcklig svalka i natt. Tur att vi ändå har fläktar, för de har tagit slut i affärerna.

Och nu, nu ska jag uppdatera en dator och sedan ska jag... hmm... ja, iväg igen. Måste jag? Jag vill ju allra helst sitta i källaren och virka!

Inga kommentarer: