måndag, augusti 13, 2018

Boquet Baby Top

Lessen att ni blev utan blogginlägg igår, men jag satt nästan halva dagen framför datorn, så jag orkade bara inte. Måste liksom göra lite andra saker mellan varven. Ska försöka skärpa till mej med bloggen, hur nu det ska gå till?!

Som ni ser så är dagens rubrik på utrikiska. Det beror på att jag lärde mej virka på amerikanska förra månaden. Så här ser resultatet ut:

Modell: Boquet Baby Top
Garn: Soft Cotton och Soft Cotton Color från Novita
Åtgång: 140 g
Virknål: Nr 3, 3,25 och 3½

Mönstret hittade jag på Pinterest, var annars? Och den här gången skrev jag inte alls ut det, utan tittade på surfplattan medan jag virkade. Jag lämnade bort blommorna och dekorerade istället med fem minuters hjärtat, som jag är så förtjust i.

Det står visserligen att det är en topp, men för mej och lilla M är det mera som en klänning  nu i början och med åren kan det säkert bli till en topp. Lite bred är den, kanske just med tanke på amerikanska barn?
Garnet är härligt att virka i och så mjukt. Går att tvätta i 60 grader, så det är perfekt för barnkläder.
Och lilla M har förstås redan hunnit få sin virkade klänning. Hoppas att den kommer till användning.

Tack och lov för att jag har köpt några nummer av Simply Crochet, så jag kunde kolla förkortningarna dc och sc. Ch fattade jag ju direkt att handlade om luftmaskor, förkortat på svenska till  lm. Alltid lika härligt att lära sig nya saker. Sen är det ju en annan sak hur länge jag kommer ihåg den nya lärdomen. Jag borde kanske göra någon ny virkning på amerikanska den här månaden? Men jag hinner inte med det. Nu ger morfar i huset order om att jag måste genast bort från datorn och hjälpa honom att sortera kläder. Han hittade nämligen nyss ännu en låda proppfull med mystiska plagg, som ingen vill kännas vid. Ser mest ut som något nån av sönerna har lämnat efter sig!

Inga kommentarer: