onsdag, augusti 29, 2018

Rutiga bakboken

- Har du fått ordning på matbordet redan, frågade min hulda moder igår då vi talades vid i telefon.
- Nääe, sa jag och suckade djupt. Det verkar som om högarna ynglar av sig. De blir bara fler och fler och framförallt högre!

Idag på eftermiddagen satt jag ute på balkongen och njöt av sol, varmt väder samt stickning och virkning. När jag kom in på kvällskvisten hade en ny stor hög dykt upp på matbordet. Och då hade jag ändå gjort mej av med en genast då jag kom hem från jobbet.
- Måste du, stönade jag för morfar i huset.
- Jo, jag skulle ju torka damm i den där höga hyllan...
Dit for min glädje över att ha fått färdigt ett sockpar. Mummel, mutter, högar, högar, högar... Kanske bäst att bränna upp allting?

För övrigt är det mer eller mindre ett under att vi inte (ännu) har rykt ihop med morfar i huset.
- Här är 4 Året Runt-tidningar. Jag slänger dem, sa han häromsistens.
- Mmm, svarade jag djupt försjunken i kursförberedelser inför starten nästa vecka. Plötsligt vaknade jag upp.
- Va sa du nu?
- Ja, här är 4 Året Runt-tidningar.
- Från när?
- År 2013.
- Är numren efter varandra?
- Jo, sa morfar i huset högeligen förvånat.
- Neeeej, släng dem inte, hojtade jag hejvilt.
- Jag ska ha dem. De är sparade av en orsak.
Morfar i huset fnyste missnöjt. Men jag hade rätt. I de där numren fanns en KAL, alltså en parallellstickning, där man fick en del av mönsterbeskrivningen varje vecka. Så nu räddade jag mönstret till en fin sjal. Puuust! Sedan, när jag hade rivit ut mönstersidorna, fick tidningarna åka till pappersinsamlingen. Morfar i huset tycker förstås att jag redan har alldeles tillräckligt med mönster. Men dem kan man nog aldrig få för många av, eller hur?

Idag har han hittat min dagbok från det jag var 10 år! Jippiiii! Nu torde min dagbokssamling vara komplett och vad kan jag annat säga än att jag ALLTID har hållit på att skriva, om inte dagbok, så brev, uppsatser, rapporter, kursbeskrivningar, mötesprotokoll, tidningsartiklar och blogg. För att nu nämna några skriverier.

Ett superfint fynd från våra gömmor hittade vi för några veckor sedan, Rutiga bakboken. Skulle det inte ha varit så hett just då, så skulle jag ha satt igång omedelbums och bakat. Så inspirerande och fin bok är det här. Den finns nu gömd i ett köksskåp.

Nu borde jag ännu jobba lite grann innan jag sätter mej ner och virkar lite till...

Inga kommentarer: