onsdag, april 10, 2019

Fisktårta

 - Vad är det här, utropade morfar i huset i morse då han sömndrucket travade in i köket.
- Det är brödkanter, svarade vår äldsta, som för tillfället jobbar på distans från vårt gästrum. Visst är det underbart med internet, fiberkabel och vpn. Utan de här bitarna skulle det inte gå att jobba på distans!
- Bröd?
- Ja, såg du inte att det finns en smörgåstårta i kylskåpet?
- När har du gjort den, frågade morfar i huset. vände sig om och spände ögonen i mej.
- I natt, kvittrade jag och försökte låta pigg som en lärka i skyn. Nå, nu var det då så att vare sig jag eller lärkan var särskilt pigga. Jag av den orsaken att det har nu blivit fyra nätter på raken med alldeles för lite sömn. Jag hoppas att det är kvaliteten och inte kvantiteten, som räknas i det här fallet!
Lärkan har garanterat fått hicka, blåskatarr eller bihåleinflammation, för här är det minusgrader och det har snöat varje natt! Stackars flyttfåglar.
 
Men låt mej få presentera ett nytt inlägg i serien "Inge är galen".

Den här svängde jag ihop vid midnattstimmen igår! En liten fisktårta. Nånting skulle jag ju ha med till dagens möteskaffe! Och vad gör man inte för sina kolleger?

Ikväll planerar jag dock tidigt sänggående. Nej, alltså inte så att jag spatserar runt med sängen och inte heller så att sängen vandrar omkring här i huset. Utan helt enkelt så att jag ska lägga mej tidigt. Punkt slut! Men först kanske lite handarbete, men hurudant? En ny stickning/virkning? Eller fortsätta på någon ofärdig, men vilken? Eller bara slöa en stund i fåtöljen?

Inga kommentarer: