fredag, april 19, 2019

Påskkalas

Kära vänner, igår på självaste skärtorsdagen hann jag inte blogga. Det kan inte hjälpas. Jag var social IRL (In Real Life), alltså i verkliga livet, istället.

Det hela började med att världens goaste, gulligaste och raraste lilla solstråle, alltså lilla M, kom på besök tillsammans med sin mamma. Oj, så vi lekte och hade roligt innan det var dags för den här mormodern att ta sig till stan på möte och sedan en kort sväng till arbetsplatsen för att byta lösenord till datorn. Lite småidiotiskt att det inte går att genomföra hemifrån, men...
Medan lilla M sov middag bytte morfar i huset däck på moderns, lilla M:s alltså, bil. Senare på eftermiddagen körde de två damerna hem.

Mitt på dagen fick jag sms om att H tänkte komma på påskbesök. Vilken glädje! Så strongt av henne att ta sig hit med tåg, bil, buss och bil. 
Jag bakade två kakor på sena eftermiddagen/tidiga kvällen och resten av kvällen samt halva natten gick åt till umgänge med vår älskade nattgäst.

Vi hade kommit överens om att inte ha en alltför tidig uppstigning idag, eftersom vi var sent igång igår natt. För min del blev det lite undanröjning för att få borden tomma innan det var dags för dusch och iväg och hälsa på min hulda moder. Där sammanstrålade vi med minstingen. Väl hemma blev det så prosaisk påskmiddag, som ärtsoppa på burk! Stackars H. Hon borde nog ha fått något bättre, men...
Ja, det blev liksom lite bråttom. Morfar i huset och minstingen bytte däck på den sistnämndas bil och tvättade också av bilen. Inomhus jobbade H, undertecknad och dagens jubilar med att få i ordning och dukat inför dagens påskkalas. Det lyckades och vi hann! Tänk vi var i tid, men gästerna, lilla M:s familj försov sig och svägerskorna hade lite andra bekymmer innan de kunde ta sig hit.

Här stod bordet dukat med två smörgåstårtor, en skink- och en fisktårta, tillredda av en liljendaldam.

En påsktårta bakad och dekorerad av undertecknad. Det är mums med choklad under påsken, inte sant?

På själva kaffebordet ståtade kanelsnurror och annat gott.

Syrlig citronkladdkaka med kolasås, en favorit i repris, som jag bakade igår.

H pysslade fina påskkycklingar i morse!

Jag fick en så här fin påskkyckling med glasögon på näbben!

Morfar i huset och undertecknad fick en så här fin påskkorg av svägerskan. Jag är stormförtjust i det där häftet med To-Do-List. Jag har redan fyllt i fyra saker jag ska göra under morgondagen. Och an efter som jag kommer på mera, så blir det en ny sak, som ska klaras av.

Vi fick också en ampel med penséer, som nu hänger här ute.
Stort TACK till alla gäster. Det var så härligt att ses. Tack för att ni tog er tid. Tack också för alla fina gåvor!

Och nu önskar jag er alla en RIKTIGT GLAD PÅSK! Njuuuut av livet!

2 kommentarer:

Ingrid sa...

Så god den där citronkakan med kolasås.. du kan inte tänka dig att dela med dig av receptet??
Kram/ Ingrid

Inge sa...

Receptet hittas här: https://recept.allas.se/recept/recept-citronkladdkaka-med-kola/
Enkelt rör ihop recept, som snabbt har blivit familjens favorit här. Visserligen tyckte äldsta sonen att vi kunde ha dekorerat med hallon, men de är ju inte precis i säsong nu just.
Lycka till med bakningen!
Kram
Inge