måndag, april 29, 2019

När man får välja själv

Kära vänner, vi har nu fått nya titlar i vårt hus, vi är nämligen dubbelmorfar och dubbelmormor. Lilla M:s lillasyster såg dagens ljus igår kväll, så nu är inte lilla M så lilla längre. På riktigt är hon förstås liten ändå så vi får hoppas att hon inte tvingas in i alltför stora skor. Hon behöver fortfarande mycket hjälp.

Vi har nu M här för andra natten i följd och jag är rejält trött efter den förra natten. M lade beslag på ena halvan av dubbelsängen och jag låg i den andra, men vaknade till varje gång hon hade något ljud. Det blev alltså en hackig, taggig sömn. Få se hur det går i natt? Kanske jag slocknar som ett ljus så fort jag lägger huvudet på dynan?

Idag har vi varit iväg och hälsat på lillasyster A. Första mötet gick bra och M smekte ömt och försiktigt huvudet på den lilla. Men sedan blev storasyster sur då hon inte fick vänslas med lillsyrran som skulle äta i lugn och ro.
Jag fick hålla den lilla en lååååååååång stund så att föräldrarna fick umgås med sin förstfödda. 

På hemvägen från BB, var vi tvungna att åka till en mataffär och proviantera. M fick syn på folieballongerna och ville prompt dit. Eftersom avskedet från mamma, pappa och lillasyster var så hjärtskärande på BB, så tyckte jag att M kunde få en ballong.

Av alla möjliga former och färger, som fanns till salu, så valde hon just den här! Vad kan man annat säga än att visst har hon smak? Och det i så där unga år! Tänk att jag försökte med nallefigurer, enhörningar, solen, hjärtan, blommor osv. Men se nej, M visste precis vad hon ville ha.

Tyvärr så sjabblade dubbelmorfar och M med ballongen på något sätt vid hemkomsten. Så ballongen slet sig från sin tyngd. Tur att vi hade uppblåsta ballonger hemma från tidigare, dock inte med helium i eller av folie. Ballonglyckan är kort.

Och nu, nu ska jag krypa ner under täcket, så M får sällskap i stora dubbelsängen!

Inga kommentarer: