lördag, april 13, 2019

Halo

- Här har du till din kvällsblogg, sa morfar i huset igår då han klev in i datarummet. Han slängde nästan kameran i famnen på mej och jag tittade förskräckt upp.
- Öh, stammade jag fram och förundrade mej över hans beteende. Precis innan hade han nappat kameran och störtat ut. Vad sysslar den där karln med egentligen?


Han försökte helt enkelt fota ett ljusfenomen, halo. Mycket snällt av honom att tänka på min blogg, inte sant?

Min plan för idag var solklar, trots gråmulet väder här utanför: Sticka, sticka, sticka! Men... tja småningom måste jag iväg till den västra grannstaden för morfar i huset ska iväg till sin favoritaffär, Motonet. Bläääää, trist, trist, trist! Men jag måste snällt följa med eftersom det är min Adam plåtlåda, som ska ha diverse reservdelar. Morfar i huset får sedan ta hand om servicen. Jag betalar och han fixar. Det är väl en rättvis arbetsfördelning, eller hur?

Om ni inte hör av mej i morgon, så bliven icke förskräckta! Det är enbart min gamla trotjänare, datorn, som har börjat hicka. Ingenjören har kollat på den och muttrar något om ren ny installation och frågar var min media finns. Till det kan jag bara svara: Öh.
Jag har ingen aning. 
Ingenjören tror att jag har fått en DVD-skiva av minstingen, men jag har inget minne av något sådant. Tänk om det här innebär att jag måste övergå till Linux och skippa Windows. Hmmm... Hur ska jag då kunna undervisa?

Nu önskar jag er alla en riktigt skön fortsättning på lördagen.
Själv ska jag säkerhetskopiera alla mina foton från år 2018, en gång till, så där för säkerhets skull liksom och sen måste jag väl följa med morfar i huset...


Inga kommentarer: