fredag, juni 07, 2019

Det var en gång en varm dag...

... och den dagen var idag! Och vi har varit iväg med vår härliga gäst till västra grannstaden. Via diverse inköp i stan, ni vet sånt som toapapper och hushållspapper, men också lokalt producerat bröd, styrde vi kosan mot tre damer i varierande ålder och storlek i den västra grannstaden.

M var lite blyg i början och det är ju sunt att vara lite på sin vakt mot nya människor. Det dröjde dock inte länge innan hon fick upp ångan och hon och dubbelmorfar lekte som sjutton. M sprang omkring och dubbelmorfar halvlåg i soffan. Det var på något sätt för varmt för M:s vilda lekar. Hon var alldeles blossande röd i ansiktet med svettvått hår. Men hon hade roligt och det är ju huvudsaken.

Lilla A hade varmt och var naken så när som på blöjan. Vi höll henne i famnen lite turvis, men det blev jättesvettigt, så till sist lade jag henne försiktigt i sängen och där sov hon så gott ända tills det var matdags.
När vi skulle åka ville M inte släppa iväg dubbelmorfar. Nej, han skulle stanna där med henne.
- Moffen inga åka, sa hon.
Familjens katter uppskattar också dubbelmorfar. Han ger nämligen mat åt dem trots att det är förbjudet!

Från dessa hjärtegryn styrde vi kosan till Återvinningscentralen. Vår gäst hade hört oss tala så mycket om det stället, så det var dags att stifta närmare bekantskap med inrättningen. Till all tur var det svalt där inne.

Dessvärre hittade vi (eller egentligen jag i det här fallet) lite grejer att ta med hem...
Den här boken kunde jag ju inte lämna efter mej. Nu kan jag öva upp mej i tillverkningen av smörgåstårtor! Vänta bara så får ni se! 
Eller så inte, man vet ju aldrig hur det går...

Och så hittade jag en stickbok! En alldeles ny och oanvänd. Den fick förstås följa med hem. Vilken tur alltså!

Och oturligt nog för dubbelmorfar, så hittade jag den här garnkonen! 644 g väger den, konen inberäknad. Vad ska jag nu göra med detta tunna ljusbeige öglemohairgarn? Några idéer?

Man blir hungrig av att jaga fynd, så innan vi åkte hemåt hann vi med mat på Ripakka.
Där åt vi supergoda grönsaksbiffar med mos. Mums! Dubbelmorfar vågade sig inte på så hälsosamma ting, så han valde pyttipanna istället. Och ifall ni undrar, så har jag salladen och det rårivna på en assiett bredvid. Ja, ni ser, vi fortsatte på den köttfria linjen!

Dagen avslutade vi hos min hulda moder, som blev glatt överraskad av vårt besök. Hon bjöd på Gul Jaffa, som läskade gott i värmen.

Och nu borde jag redan sova, för i morgon ska vi iväg österut och det blir igen en lång dag!
Önskar er alla en riktigt skön lördag!

Inga kommentarer: