tisdag, juni 04, 2019

Sommarpresent

- Nå, ha ni tömt en gurkburk redan, frågade min hulda moder ikväll då vi talades vid i telefon.
- Nä, int än, men nästan, svarade jag helt sanningsenligt. Det är så gott på frukostmackan, till maten och till kvällsmackan, som jag dock har hoppat över i kväll.

Idag har jag varit hela två gånger in till stan. Först på ett jobbuppdrag och sedan, ja sedan åkte jag iväg med stickväninnan B. Och gissa vart vi for?
Nå, till stickcaféet förstås, vart annars? Idag var vi ett halvdussin på plats. Jag avvek ett tag emellanåt för jag skulle iväg och fotograferas. Det var till jobbet. Nu ska jag säljas!  Och så var jag iväg och kollade in födelsedagspresent åt M, som snart blir 2 år. Uj, så fort tiden har runnit iväg.

Damerna på stickcaféet är superflitiga.
U stickade på en polissocka åt sitt barnbarn. Hon fick sockparet färdigt idag. Om ni undrar varför hon har stickorna liksom i fel ända, så beror det på att hon drog upp skaftet, som enligt barnbarnet hade fel färg!

Och E fortsätter med sina fantastiska hälar!

Till vår stora överraskning kom ägaren med en sommarpresent åt oss alla:
Det ser ut som en flugsmälla, inte sant?

Men se, den har dubbelfunktion, kombinerad penna och flugsmälla. Inte illa, eller hur?
Stickväninnan B var så snäll att hon såg till att jag fick byta min neongröna mot den här.
- Det där är Inges färg, sa hon bestämt. Tänk att hon vet det! Snällt! Tack för det, tack för skjutsen och tack till allihop för trevligt sällskap. Tack också för sommarpresenten!

Och nej, jag låg inte helt på latsidan jag heller:
Jag startade ett nytt litet stickprojekt!

Inga kommentarer: