fredag, juli 19, 2019

Återfunnen

Oj, nej, igår hann jag inte heller med bloggen. Det är nog för att jag har sådan fart på. Tyvärr blev det just inget med städandet igår, så vad jag gjorde på förmiddagen har jag ingen aning om! På eftermiddagen deltog jag i ett möte i stan och sen väntade vi på bussen för att möta H. Dubbelmorfar bongade den nästyngsta, som kom hem från jobbet. Jag ringde honom och sen möttes vi vid stranden där vi alla sedan åt.

Lite bråttom blev det för H och mej att hinna till Lurens i tid. Dubbelmorfar förstod sig inte riktigt på klockan och trodde att vi hade en timme på oss ännu när den visade 18.20. Då fick jag förklara att det betyder halvsju och föreställningen börjar klockan sju! Nå vi håsade (kort å-ljud, finlandssvenskt uttryck för jäkta, kommer från finskans hosua) på och var kvart före på plats. Och då, ja då insåg H att hon hade glömt de utskrivna biljetterna här hemma! Ou nou! Men lugn bara lugn. Jag hittade dem i min smarttelefon, som jag sedan gick med i näven ivrigt väntande på biljettkontrollören. Men ingen biljettkoll alls! Kära nån, det var ju lite snopet. Men vi hade bra platser och det var huvudsaken.

Lurens är som ett Svenskfinland i miniatyr. Oberoende av när man är där så träffar man på en massa bekanta, både lokala och längre ifrån. Så också igår. Jag träffade en studiekompis och hennes man. Hon var också mormor till två! Jag träffade på kursdeltagare från grannstaden i väst och det fanns till och med en släkting på läktaren! H träffade också på en ortsbo hemifrån. Gladast blev jag av att se att ett serviceboende var där med sina invånare. Strongt och härligt gjort.

Pjäsen bjuder i år på tuggmotstånd och bra så. Vissa avsnitt tog andan ur oss och det kändes fel när människor skrattade åt Jan-Olof när han försökte skjuta sig. Skratta åt andras ångest? Men jag kanske är för dyster? Superfina skådespelarförmågor. Och vi hade vädret med oss! Varmt och skönt på läktaren.

Apropå städandet, så är det nog en bra sysselsättning, för vet ni vad? Jo, man kan hitta ett och annat borttappat!

Den här mappen blev återfunnen, tack vare dubbelmorfars insats. Tack för det. Den hittades i en stor kasse full med annat material, som skulle gås igenom. Material, som i en hast städades undan förra sommaren då jag inte längre orkade med vårt eviga sorterande och vi skulle ha gäster. Tänk ett helt år har mappen varit försvunnen!

Och innehållet då?
Jo, lite stickning och virkning...

... mera stickning! Den där sjalen ska jag nog en dag...

Och förstås sockstickning! Och jodå, här borde också sorteras och organiseras...

I det här huset är det för övrigt Nalle Puh, som gäller. Sagobok, mapp, muggar, häften och ja, jag vet inte allt vad! Nu ska jag placera mappen i hobbyrummet, så jag hittar den. Dit slängde för övrigt dubbelmorfar också den proppfulla kassen. Håhåjaa, golvytan är minimal i det rummet!

Nu önskar jag er alla en riktigt trevlig fredag. Själv ska jag förbereda inför kvällens digirådgivningsjobb, baka två tårtbottnar, handla och... ja, så får man se vad som händer...

Inga kommentarer: