söndag, juli 21, 2019

Kortsortering

Idag tog dubbelmorfar itu med kortsortering. Riktigt varför vet ingen, eller nåja, han var faktiskt på jakt efter ett födelsedagskort. Men som vanligt svällde det lilla letandet ut till ett stort projekt.

Dessvärre tröttnade dubbelmorfar rätt fort.
- Nä, nu måst jag fara till grannbyn och svetsa, sa han och stack iväg.
Där ligger nu korten på matbordet och jag har inte en ljusblå aning om vad det är för logik på det här sorterandet. Så han får fösa ihop sina högar alldeles själv.

- Du lägger int champagneglasen i diskmaskinen, ropade jag förskräckt till dubbelmorfar i morse. 
Tror ni att han lydde mej? Nej, inte han inte och jag som är så rädd om de där sköra fina glasen.
- Äh, du kan köpa nya, sa han.
Ack nej, det är ju inte samma sak. De där glasen har jag fått av min mamma.

Kaffeservisen fick vi först till bröllopsgåva och sedan som födelsedagsgåva och julklapp. Ett helt dussin koppar med tefat och assietter har vi, men tyvärr endast en tekopp, för den andra har gått sönder. På en loppis i stan har jag fyndat både sockerskål och gräddsnäcka. Fyra mattallrikar fick jag ett år av min svägerska. Den här servisen med randen är svårare att hitta än den vanliga vita Arctica. Visserligen skulle jag ju kunna leta på nätet, men jag tycker att det är roligare om jag ramlar över dem på något loppis i verkliga livet. Om dubbelmorfar då är med kommer han att säga:
- Men vi har redan tillräckligt med såna där kaffekoppar.
Hoppas att han har stannat hemma då, så jag får fynda i fred. Men inte ett ont ord om honom, för han ska ha stort TACK för att han städade så fint!

Idag har vi fört den äldsta till bussen och sedan fortsatt söderut och först hälsat på den yngre svägerskan, som till broderns stora irritation försöker locka med honom på en liten tripp till Tyskland. Han är mycket ovillig, för det är inte alls bra för klimatet att flyga. Själv ler jag bara milt. Min kalender är proppfull i höst, så det finns inte skuggan av en chans att jag åker iväg någonstans annat än på den redan inbokade 120 års seminariekryssningen, som är inbokad till november. Det är kombinerat jobb och nöje.

Vi besökte också den äldre svägerskan, som hastigast, för dubbelmorfar behövde ett häftstift. Den glada pensionären bjöd mej på ett glas gott rött vin.
- Jaha nu börjar det, sa dubbelmorfar och skakade på huvudet. Han har koll på att damer i en ålder av 60 + dricker mer än alla andra.
- Äh, svarade vi bägge damer i farozonen.
- Det finns alltid något att fira, sa svägerskan och så¨skålade vi för dagens namnsdagsjubilarer, Hanna, Johanna osv.

Önskar er alla en riktigt bra start på inkommande vecka!

Inga kommentarer: