söndag, juli 14, 2019

Datorfri lördag

Kära vänner, igår blev ni utan mitt dagliga blogginlägg. Min lördag blev datorfri, för jag hann liksom aldrig öppna den igår.

I fredags var jag ju iväg först på ett uppdrag och sedan direkt ut på en tripp i västerled. Ända till Reso skjutsade minstingen snällt sina föräldrar. Där plockade vi upp en nästan tjugo år gammal bil och sonen fortsatte hem till sitt medan dubbelmorfar och undertecknad beslöt sig för att köra hem via Ekenäs. Vi ville träffa H så där på fredagskvällen.

På vägen dit kör man genom Tenala och vi vek av till Frimans diversehandel, för dubbelmorfar behövde en grej till sin söndriga lie. Den här gången stannade vi inte länge för vi var framme strax innan stängningsdags och dessutom hade vi som sagt träff i Ekenäs. Tyvärr fanns inte delen till lien, så dubbelmorfar fick nöja sig med att köpa lina till grästrimmern istället. Själv gick jag på jakt efter namnsdagspresenter inför kommande fruntimmersvecka. Det är många som skall firas då. Tror inte att vi kommer att hinna med dem alla, men åtminstone en namnsdagsfest ska vi väl kunna åstadkomma. Bäst att samla så många namnsdagsbarn som möjligt då.

Det blev en lång spännande och givande fredag. Vi begav oss hemifrån till stan vid 10.30 snåret och återvände nästan mitt i natten vid 23-tiden. Alla inblandade var i stor spänning om vi alls skulle lyckas ta oss hem.

Igår vaknade jag vid 6-tiden, steg upp och vandrade runt ett varv. Tyckte det var på tok för tidigt, så jag kröp tillbaks i sängen och tänkte att jag skulle läsa slut boken Barins triangel. Hur det nu var så somnade jag, för boken lyckas tidvis inte engagera mej. Strax före tio innan jag vaknat riktigt ordentligt utfärdade dubbelmorfar en varning:
- Dom e just hii.
Nu blev det bråttom. Innan jag ens fick på mej kläderna städade jag undan den lila handduken, gamla tidningar och gömde namnsdagspresenterna.

Så trevligt att ha M och hela hennes familj här. Ett varv fick vi morföräldrar vara barnvakt åt M och lilla A då föräldrarna åkte in till stan på shoppingrunda. Ja, de kommer alltså från en större stad till en mindre för att göra sina inköp. Nånting vi kanske borde fundera på som liksom åker från vår lilla stad för att handla i en större.
- Nu får ni pröva på hur det är att ha två barn tillika, sa dottern innan hon körde iväg tillsammans med sin man. Det där påståendet krävde inga kommentarer från någondera av oss!

Dubbelmorfar och M gick ut och grävde i potatislandet medan jag underhöll lilla A som låg på en filt på matbordet.

M plockade en fin blomma åt mommo! Värst mycket potatis hittade vare sig hon eller dubbelmorfar tyvärr inte.

Så åkte M med familj hem och gissa var alla leksaker fanns då? Jo, förstås utspridda över hela golvet. Den här gången var det dubbelmorfar som snällt plockade upp alltihopa.

När det blev tyst och stilla i huset under eftermiddagen sade äldsta sonen att nu kan vi fara iväg till stan, att han bjuder på mat. Sagt och gjort, iväg for vi, handlade först kattmat och bilgrejer och så iväg till matstället. Mätta och belåtna styrde vi bilnosen söderut och hälsade på hos en AP, det vill säga Aktiv Pensionär. Hon presenterade Roberto, ny i huset och så skön att sitta i. Svägerskan hade på fredagskvällen lyssnat på En gåva i toner i radion och irriterat sig på att de spelade Thore Skogman i Pensionärsvisan. Här började hennes bror och jag gapskratta, för vi hade hört på samma radioprogram på hemvägen och konstaterat att den där sången ska vi önska sedan när vi skickar födelsedagshälsningar till den nyblivna pensionären! Hon bjöd för övrigt på riktigt goda glasstrutar. Jag fick en med mango och melon. Mums. Supergott sådär på maten.

Vi körde hem via mataffären, lastade av varorna och fortsatte sedan norrut till min hulda moder. Hon bjöd också på glass! Då vi återvände körde vi via byarna och träffade där på E, som var ute på en liten kvällspromenad. Hon skulle också ha bjudit oss på glass! Nu var dock vår glasskvot full och vi hade varit ute på vift halva dagen och ville hem. Vi tackade alltså artigt nej till inbjudan den här gången.

Ett stort TACK till:

  • minstingen som offrade sin sista semesterdag på sina föräldrar
  • H som tog emot oss med så kort varsel
  • M med familj för besöket och de goda bullarna
  • äldsta sonen för mat och dryck
  • svägerskan för glass
  • mamma för glass
  • E för vänlig inbjudan.
Hoppas att jag nu kom ihåg alla! Snart ska vi iväg igen, den här gången på födelsedagskalas!

Önskar er alla en riktigt skön söndagskväll!

Inga kommentarer: