lördag, juli 20, 2019

Hålligång dagen lång

Oj, vet ni, här har det varit hålligång hela dagen. Nu har huset tystnat och alla kära gäster återvänt hem för länge sedan. Snyft. Underbart är kort, alldeles för kort. Alldeles nyss var det torsdag och vi mötte H vid bussen. Nu begav hon sig iväg till västra grannstaden med en alldeles överlycklig M, som flera gånger försäkrade sig om att H nu verkligen skulle följa med. Mommos Monchhichi smet också iväg med M. Hur det riktigt gick till kan man ju fundera över.

Stackars H, hennes vistelse här blev nästan till ett arbetsläger.

Hon hjälpte mej att baka två tårtbottnar...

Bottnarna förvandlade vi idag till en Brittatårta. H fixade jordgubbarna och hjälpte till att fylla tårtan.

Vi firade två namnsdagar här idag och det var riktigt, riktigt härligt att ha samlat en del av släkten. Tyvärr var många borta, för det händer så mycket på sommarlördagar att det är svårt att få alla samlade. Minstingen kokade en underbart god chiligryta på köttfärs till vår texmexmiddag. Jag fixade texmex av kyckling eller broiler, som det heter i vårt avlånga land. H och jag hade hela förmiddagen skurit tomater, gurkor och paprikor i små bitar, fixat salladen. Tyvärr kom jag mej inte för att fota festbordet och det var verkligen synd för H och den äldsta hade hjälpt till med dukningen och det var så vackert med somriga servetter, som H hade vikt och alla granna grönsaksfärger.

M vet att det ska vara ballonger när det är "kalas" eller fest. Så var det också här hos oss idag till hennes stora glädje. Och om ni tror att det var H som blåste upp ballongerna, så tror ni alldeles rätt.

En så här fin presentväska fick vi alla att dela på! Stort TACK!

Och en så här vacker och väldoftande bukett pryder nu vårt matbord. Tack för den!

Så fint att få sitta vid matbordet och umgås. Och trevligt att kunna överraska med mexikanskt! Vi borde nog oftare göra så här! Varför blir det inte av?
Ett jättestort TACK till alla som hjälpte till och alla som ville komma hit. TACK också för alla fina gåvor!
Ett speciellt varmt tack går till H, som fick slita! Hoppas att vi ses snart igen. Tiden gick så fort att vi knappt hann med.


Inga kommentarer: