onsdag, december 18, 2019

En regnig onsdag i december

Vad kan man göra en regnig onsdag i december? Jo, man kan göra som undertecknad, alltså hasta iväg till stan för att sätta sig på skolbänken. Datasäkerhetsskolning stod på programmet, så nu vet jag en del om hur de senaste bluffmejlen ser ut. Bedragarna blir smartare och smartare.

När jag kom hem från den sitsen, så väntade tre flickor på mej här, alltså dottern med sina döttrar. Oj, så vi har lekt med M. Hon gillar att undersöka allt möjligt som mormor har i skåp och garderober. Alltid kan hon ju hitta någonting kul. Vi har också hunnit bygga med Duplo och leka lite grann med dockor. M är bra på att kommendera:
- Mommo kom eller Mommo kom hit, lät det var och varannan minut. I synnerhet om jag hade lilla A i famnen. Hon kryper för övrigt iväg om hon ser något lockande. Och så skiner hon som en sol och skrattar glatt.

Alla blev vi glada över B:s besök på lunchen. M hade inte fått se sin morbror på jättelänge, så hon var lite blyg i början.
Innan flickorna skulle iväg till sitt, så hann vi ännu titta på Youtube med M. Vi övade julsånger, i synnerhet Tipp tapp. Och det var så roligt att M ville inte alls åka hem, trots att mamma insisterade. Hon känner sin dotter och vet att hon behöver sova sin eftermiddagssömn medan tid är. Om M somnar för sent finns det inte en chans att få henne i säng sedan på kvällen.

Vår Hälge beslöt sig för att lysa upp lite i decembermörkret. I morgon har det utlovats soligt väder, så får hoppas på det bästa.

Inga kommentarer: