lördag, december 07, 2019

Julfest och bal

Förra veckans fredag var jag iväg på stans julfest. Det var ju lite omväxling till mina vanligtvis någorlunda stillsamma fredagskvällar. Idrottshallen var dekorerad, bland annat med ballonger.

Där i bakgrunden ser ni en bild på Annie Lennox, som ingick i duon Eurythmics. De var populära på 1980-talet. Bland annat år 1983 gav de ut Here comes the rain again. 1980-talet var alltså festtema. Skivor med massor av synthpop spelades, men inte en enda Abba-låt fick jag höra. Jag drog mej hemåt redan vid 23.30-tiden, för jag var iväg på en kransnedläggning till norra grannkommunen följande dag. Då hade det gått 80 år sedan Vinterkrigets utbrott! Och redan där startade det här med falska nyheter, för vår granne i öst påstod att finländarna hade skjutit några skott mot dem i Mainila. Men jo, nej, så var det ju nu inte. Och ännu förra veckan envisades ett ryskt museum i sin tweet med att det var finländarna som börjat och hänvisade just då till de ökända skotten i Mainila. Det ryska muséet bad sedermera nog om ursäkt, men vete fåglarna hur många som hunnit läsa deras inlägg i Twitter och tro på det skrivna. Håhåjaa...

Jag hittade inte 1980-talskläder här hemma och hade inte vare sig tid eller ork att börja leta på loppisar, så jag tog på "vanliga" kläder.
När vi trädde in i Idrottshallen fick vi varsitt neonfärgat partyarmband.
Jag undrar om man kan få det att lysa igen?

Igår var det då bal på presidentens slott och den följde jag med på vår TV i köket. Dubbelmorfar skulle förstås se på någonting annat mindre viktigt i vår reserv-TV, alltså min hulda moders gamla mindre TV, som nu har landat hos oss. Vår stora TV pajade redan i augusti, men vi har klarat oss förvånansvärt bra utan den. Mest kanske för att det inte finns så mycket att se på i TV! Och så finns det ju Arenan!



Inga kommentarer: