torsdag, december 05, 2019

Den bästa av män

Hur kan man tillbringa sin lediga dag? 
Kanske inte riktigt som jag gjort idag hittills. 
Det började liksom redan i natt då jag skickade e-post åt rektorn ännu klockan 00:30.
I morse steg jag upp halv nio och försökte njuta av en lång skön frukost, men innan jag visste ordet av, så hade jag igen satt mej framför datorn och fortsatte jobba!

Till all tur har också äldsta sonen på besök ledigt idag så vi begav oss iväg till stan tillsammans med dubbelmorfar. Sonen för att ge tekniskt bistånd åt sin moster och undertecknad för att utföra en hel drös med ärenden.

Det första handlade om att åka till jobbet och från kylskåpet rädda mina rågbrödsmackor med ost. Dem hade jag glömt kvar igår då jag susade iväg till kursplatsen i Centrum, som numera verkar mera som nästan världens ände. Tur att en av kursdeltagarna kom med varm skinkpaj till kaffepausen, annars kunde jag ha svimmat av hunger vid det laget. Ack ja, av dumt huvud får kroppen lida!
I köket på jobbet träffade jag på rektorn, som mycket förvånat hade noterat att jag hade sänt den ifyllda blanketten i retur mitt i natten. Bra, nu har min arbetsmoral och flit noterats!

Sedan gick jag till guldsmedsaffären. Där har en silverkedja väntat på mig sedan den 4.1.2018! Och nu äntligen kom jag av mej att hämta den. Turligt nog hade jag ett presentkort från födelsedagen, som jag nu kunde utnyttja. Min hulda moder har påmint mej med jämna mellanrum om att jag ska hämta mitt silver. Som den lydiga dotter jag är, så har jag svarat jo, jo, sen när jag hinner och så har jag glömt bort det hela igen. Det mest genanta var ju att affärsägaren började be om ursäkt för sin försumlighet. Han tyckte att han borde ha ringt mej. Men åh nej, det är ju mitt eget fel, som inte...
Jag passade samtidigt på att köpa en silverkedja till ett fint Kalevala smycke i silver med spektrolit sten, ett hängsmycke som inte går att få tag på längre eftersom det inte tillverkas längre.

Sen iväg en sväng till Servicehuset och önska Trevlig självständighetsdag med blåbärs-chokladkarameller. Därefter iväg till mataffären och så bjöd äldsta sonen på en sen lunch på pizzerian.
- Nu ha vi vari över tre timmar i stan, smågnällde dubbelmorfar då vi kom till bilen.
- Och jag som sku ha så myky att göra, fortsatte han.
- Nå, vad skulle du ha gjort då?
Tja, då blev det tyst på honom. Misstänker att det som oroade honom allra, allra mest var om han skulle missa världscupen i skidskytte. Håhåjaaa...

Den bästa av män kom jag hem med förra fredag. Då fick jag nämligen en så här fin...


... julgubbe! Han är så fin, så fin, handgjord av Iris.


Han kom i en röd och mjuk påse. 
- Den ska du sedan ha för garn, sa givarna. Ett stort, stort TACK för den superfina julklappen! Rörd och tårögd är jag över den fina gåvan.

Nu ska jag hasta vidare och fortsätta njuta av min lediga dag. Nu är det umgänge som gäller och det ska bli riktigt, riktigt trevligt.

Inga kommentarer: