tisdag, december 24, 2019

Jul

Klockan närmar sig 01:00 på natten och jag ska småningom söka mej mot sängen. Behöver ju vara utvilad om jag igen ska leka butik med M!

Dan före dan var vi iväg med dubbelmorfar på en julrunda. Det var nära att en tomte blev under bakhjulet, då hon dök upp ur tomma intet med en julklapp. Det blev lite bråttom för vi var just då på väg. Tyvärr blev det inte lång pratstund här ute på vår gård och inte vare sig kaffe eller glögg och pepparkaka. Tack för julklappen.

Dubbelmorfar och undertecknad hastade iväg med en liten julblomma till en 90-åring, sedan till ett servicehem och "byta" konfektaskar, få höra glädjande nyheter och träffa barnens kusiner. Därifrån raka spåret till grannstaden och lämna av både lådor (till morgondagens matbord) och julklapparna. M och lilla A var i full gång och då vi skulle åka kom lilla A farandes på golvet som en raket  efter oss. Och så hon skrattade och var glad då hon blev av med morfar och mormor! Nä, det handlar nog mera om lyckan att kunna röra sig själv och märka att man kommer framåt dit man vill.

Sedan möte på busstationen och så tillbaka österut. Besök i följande servicehem och så iväg med julmat och julklapp åt min hulda moder. Det bästa man kan ge är tid, har det nu tutats ut i alla lurar och småstressigt blir det när man ger tid åt många samma dag.

Då vi kom hem hängde det en julklapp på dörren! Vi hade missat en tomte, som varit ute på uppdrag. Paketet var åt mej, så nu har jag fått en julklapp och behöver inte oroa mej för julgubbens besök längre. Och vet ni vad? Jo, det var ett helt fantastiskt julpaket med nougatkonfekt och ett presentkort till, ja gissa till vilken affär. Nå, förstås garnaffären! Ett stort, stort TACK för den superfina julklappen. Jag är så rörd och tacksam.

Det blev nu en aningen sent med jultårtsbaket och osttillverkningen. Nu väntar jag bara på att få ta osten ur pressen och sedan lägga mej. Men först ska jag nog tömma diskmaskinen och sedan fylla den. Då är det mycket roligare att stiga upp. Det kan hända att osten inte går att äta. Jag tycker att den blev alldeles för salt. Snyft, snörvel!

Och nu mina vänner, nu blir det julfrid här på bloggen. Önskar er alla en riktigt SKÖN OCH FRIDFULL JUL!


Inga kommentarer: