söndag, februari 21, 2021

Spiralvirkning

Härliga söndag med besök av flickorna och senare söndagsmiddag tillsammans med sönerna samt L och H. Känns som en riktigt bra start på inkommande vecka.

Nu på kvällen var det meningen att vi skulle titta på någonting från Netflix, men vi hann aldrig så långt. Vi fastnade i våra gemensamma handarbetsprojekt.

H stickade och jag virkade, spiralvirkning, som nu inte alls är min grej. Jag klarade den här gråa rundeln, men nu när jag försökte mej på en mindre rundel i naturvit färg, så fick jag inte alls maskantalet att stämma. Och jag vill alltså att mitt alster ska vara runt och inte avlångt eller missformat. Efter två försök med det vita garnet har jag helt enkelt nu gett upp för stunden. bäst att sova på saken och ta i med nya krafter i morgon.

Önskar er alla en riktigt bra start på inkommande vecka.
Sköt om er!


2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, det finns en "formel" för att virka runt. Kolla detta http://www.jarrmut.se/slojd/att-virka-en-rundel/
Hälsningar Annika

Inge sa...

Tack för tipset.
Vanligtvis då jag t ex. har virkat korgar, så vet jag liksom var varvet börjar och slutar, alltså jag avslutar alltid med en smygmaska och för mej har det varit betydligt enklare på det sättet. Men ibland måste man pröva på något nytt och det är alltid givande att plocka upp en ny teknik,
hälsar
Inge