måndag, augusti 16, 2021

Ååh, en sån fest!

Kära vänner, nu har ni fått klara er hela veckoslutet utan ett enda inlägg från mej. Att det blev så, beror på att det har varit fullt program alla dagar. I fredags blev jag svärmor för tredje gången! I lördags på förmiddagen fick vi en överraskningsgäst och mot kvällen tog vi oss sedan österut, först till Bruket och därifrån till den östra grannkommunen. Igår var jag iväg på två tidningsuppdrag och däremellan ett varv till västra grannstaden. Så ni ser, inte en lugn minut och inte en maska vare sig virkad eller stickad!

Det var en fin, intim och hjärtlig bröllopsfest. Stort TACK till brudparet!

Solrosorna till brudbuketten hade bruden odlat själv. Själv band hon också den fina buketten.

Borden var vackert dukade och vid varje plats fanns det en godispåse. M var frikostig och delade efter maten med sig av alla karameller hon inte gillade till brudgummen, sin morbror, och dem han inte ville ha gav hon till mej. Till all tur gillar hon inte kiss-kiss karamellerna, så dem fick jag äta upp.

Lycka i det lilla, stod det på de fina servetterna. Ljungkvisten for M iväg med.

Middagen bestod av nypotatis, rökt lax och köttbullar gjorda av brudens mormor. Dessutom anlände pizzabilen med olika pizzor. Och varför brudparet hade bestämt sig för att ha det så är en lång historia, som jag inte ska gå in på här. M var glad över pizzorna och A i sin tur kalasade på potatis. "Mera potatis", sa hon flera gånger.

Bröllopstårtan var jättegod Pavlova i portionsformat.

Och eftersom en del av gästerna bantar, så fanns det också läskande och goda fruktspett. Trätallrikarna brändes sedan upp i utomhusbrasan, likaså träbesticken. Fotot är taget av H.

Själva tårtdekorationen stod på en låda med texten Love.

Här är festen i full gång!

Augustimörkret störde inte och till all tur var det inte alltför kallt heller. Regnet drog också förbi efter några droppar. Fotot är taget av H.

När man bor på landet måste man kunna hantera motorsåg. Och det kan minsann bruden. Det här hjärtat trollade hon fram ur en björk på sin möhippa.

Och så här stämningsfullt blev det då mörkret sänkte sig  och värmeljusen kom på plats. Fotot är taget av H.


Brudparet råkade ha var sin mjölkkanna, som de fyllde med solrosor. De var en vacker dekoration vid tältet och följande dag vid porten.

Alla gäster fick en tackpåse med sig hem. Spännande, vad månne den innehåller...

Jooo, mera godis förstås! Det är fullt av karameller på bottnen. Och jag som inte ens har ätit upp allting i den vita påsen ännu!

Lördag eftermiddag befann jag mej på det här stället:
Men det är en helt annan historia, som jag tyvärr inte har tid med nu, för klockan sju är det avfärd västerut i morgon tillsammans med arbetskamraterna. Gäääsp! Och jag har ingen lämplig buss-stickning! Så hur ska det sluta?

Men nu är det sängdags för mej. Axlarna värker efter en hel lång dag framför datorn.

Önskar er alla en riktigt bra ny vecka!















Inga kommentarer: