lördag, augusti 21, 2021

En naturlag?

I morse (o)roade jag mej med att efter frukosten kolla lite på Instagram. Det borde jag förstås aldrig ha gjort, för där verkar alla vara så hurtiga och duktiga. Ni skulle bara se allt de här människorna har stickat och virkat. Jag baxnar!

I morse fastnade jag dock på ett konto där damen ifråga hade städat sitt "garnrum". Hon visade före- och efter-foton. Verkligt imponerande. Jag beslöt omedelbums att den här regniga lördagen kunde bra ägnas åt att städa upp i mitt hobbyrum.

 Men... alltså, jag hann inte ta många steg in i rummet innan min beslutsamhet sviktade betänkligt. Jo, där stod två stora tomma plastlådor färdiga att fyllas med garn eller vad jag nu vill ha i dem. Men räcker det? Där låg också en jättestor kasse på golvet full av diverse tidningar och lösa mönsterblad, som alla borde redas upp... Hmmm... att börja bläddra i dem kommer att ta lååååång tid.
Och se på sjutton, där på golvet fanns också några intressanta flaskor med promille innehåll... Hur har de kunnat bli bortglömda där?

Försiktigt smög jag ut ur hobbyrummet, lätt skakad och öppnade följande dörr. Kanske enklare att städa i sovrummet, tänkte jag. Efter en snabb överblick insåg jag att, näääe, inte det heller. Där ligger en hel hög med kläder, som jag inte vet vad jag ska göra med. De där supersköna kläderna, som är alldeles trådslitna och som jag älskar, ska jag verkligen göra mej av med dem? De där kläderna, som spänner och är lite för små, tänk om jag går ner i vikt? Och de där kläderna, som är lite för stora och hänger löst, tänk om jag går upp i vikt? Eller ska jag sy in dem?
Eh, jag backade försiktigt ut från sovrummet också. Grabbade med mej allt som ska tvättas, eller som jag tror att ska tvättas, slängde plaggen i tvättkorgen och ska väl småningom få på en tvättmaskin. Och det får nog för min del räcka idag. I morgon är det ju en ny dag. Idag är det bäst att satsa på virkningen, inte sant? Jag vill ju få någonting färdigt, någon gång.

Ibland verkar det som om de makter, som ogillar garn gaddar ihop sig. Nystanen blir alldeles tilltrasslade då jag försöker få ut garnet:

Jag undrar vad jag gör för fel? Jag tycker det är lättare när man har tagit garnet inifrån sedan när man stickar eller virkar. Men att få ut det inifrån är minsann inte det lättaste! Hur gör ni?

Igår kväll funderade jag riktigt allvarligt på att beställa över ett kilo garn till en virkad tröja åt mej själv. Jag har liksom inte många egenhändigt tillverkade plagg. Det som fick mej att avstå var dels dubbelmorfars ilska och dels det att det är så svårt att se färgerna på nätet. Och jag vill inte beställa så mycket garn om jag sedan inte är nöjd med färgen. Dessutom ska jag ju inte ha mera garn, så det så!

Önskar er alla en riktigt skön fortsättning på lördagen. Njut, det gör inget om det regnar lite...


Inga kommentarer: